T ZAND – Om de druk op koploper De Tukkers te houden moest Geel Zwart in eigen huis winnen van subtopper Havas. Het was een opdracht waar de ploeg uit ‘t Zand op overtuigende wijze in slaagde, 38-29.

In ‘t Zand werd het treffen tussen Geel Zwart en Havas een doelpuntrijk duel en dus een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. ‘In de eerste helft was het gaatje al gemaakt voor de winst. We hadden afgesproken om meer energie in wedstrijden te geven dan vorige week tegen DSO’, aldus John Zeeuw. ‘In hoog tempo omschakeling spelend konden we Havas diverse keren overlopen. Jammer was dat passing nog niet optimaal was anders was de voorsprong nog groter kunnen zijn.’

Halverwege ging Geel Zwart met 19-13 aan de leiding. Na rust ging het in de eerste tien minuten gelijk op, er werd tot 23-17 om en om gescoord. Hierna nam de thuisploeg weer het heft in handen en liep de voorsprong op tot 31-20, de grootste voorsprong in de wedstrijd. Hierna ging het spelbeeld weer gelijk op tot de eindstand van 38-29. Zeeuw: ‘We mogen tevreden zijn met het vertoonde spel, vooraf was niet de verwachting dat het verschil zo groot zou zijn.’

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (9), Elles Bakker (8), Laura Eikelenboom (5), Rianne Blaauboer (4), Eva Hopman (3), Sofie Bos (3), Tamara Visser (2), Marjolein Hoebe (2), Dionne Schilder, Isa de Wit en Milou Dignum.