DEN HELDER - Deze week barst het grote nautische evenement Sail Den Helder/Marinedagen weer los! Voor de vijfde keer wordt Sail Den Helder gehouden en voor de derde keer gebeurt dat tegelijk met de Marinedagen. Bezoekers kunnen zich verheugen op een indrukwekkende vloot Tall Ships,

Nederlands historische schepen, moderne schepen en marineschepen. Op Willemsoord, de Flaneerkade, Nieuwediepkade en het Marineterrein is een divers aanbod van evenementen, spectaculaire demonstraties en optredens van topartiesten. Op zondag 25 juni wordt ook de Zeedijk tussen Lands End en de locatie van het voormalige ‘t Huys Tijdverdrijf, van 12.00 tot 18.00 uur, toegevoegd aan het evenemententerrein. Tijdens Sail Den Helder 2017/Marinedagen 2017 is er van alles te zien en te beleven. Kortom, een uitje voor iedereen, van jong tot oud!

Duizenden bezoekers komen deze dagen naar Den Helder. Om files en verkeersdrukte te vermijden adviseert de organisatie om gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer of kom te voet. Maar er zullen ook velen de auto nemen. Die extra verkeersdrukte in en rond de stad moet natuurlijk in goede banen worden geleid. Ook moeten bewoners en bezoekers hun auto ergens kunnen parkeren. Op deze pagina’s leest u de verkeersmaatregelen per straat/gebied en andere informatie met betrekking tot het evenement.

Wanneer vindt het plaats?

Sail Den Helder vindt plaats van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni en is dagelijks toegankelijk van 10.00 uur tot 23.20 uur, op 25 juni tot 18.00 uur.

De Marinedagen worden gehouden op 23, 24 en 25 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Maatregelen per straat/gebied

De organisatie van Sail Den Helder 2017 en de Marinedagen 2017 hechten er grote waarde aan dat u, als bezoeker, op een veilige en prettige wijze kunt genieten van een geweldig, nautisch evenement. Daarom zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Deze verkeersmaatregelen zijn van kracht van donderdag 22 juni 09.00 uur tot en met zondag 25 juni 18.00 uur en worden ondersteund door de wegsleepregeling in onze stad.

Weststraat

Op vrijdag 23 juni trekt de zogeheten Crew Parade, een optocht van de scheepsbemanningen, door de binnenstad. Een lange stoet van feestelijk uitgedoste bemanningen en muziek vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf Willemsoord, vervolgens via de Bierstraat naar de Spoorstraat, Julianaplein en Beatrixstraat. Dan nog een extra rondje door de Keizerstraat, Spoorstraat, Julianaplein en eindigt in de Beatrixstraat rond 16.00 uur. De stoet wordt begeleid door liaisonofficers en verkeersregelaars.

Het Nieuwe Diep

Het Nieuwe Diep, de weg langs de Buitenhaven, wordt vanaf de Visafslag tot aan de Paleiskade afgesloten voor doorgaand verkeer, uitgezonderd gemotoriseerd bestemmingsverkeer met een daartoe verstrekte ontheffing/ parkeerkaart. Voor dit gemotoriseerde bestemmingsverkeer wordt

Het Nieuwe Diep ingericht als éénrichtingsverkeer. Inrijden is alleen toegestaan voor bestemmings-verkeer (met toegangskaart) vanaf de Paleiskade. Het Nieuwe Diep is wel toegankelijk voor voetgangers en wielrijders.

Van Kinsbergenbrug

De Van Kinsbergenbrug, de verbinding tussen de Binnenhaven en de Moormanbrug, is komende vanaf de Ruyghweg en de Binnenhaven, afgesloten van 09.00 tot 23.30 uur.

Moormanbrug

Deze verbinding tussen Het Nieuwe Diep en het evenementengebied op de Marinehaven/Nieuwe Haventerrein is, om reden van veiligheid, niet toegankelijk voor motorvoertuigen. De Moormanbrug is wel toegankelijk voor voetgangers en wielrijders.

Waar kunnen bezoekers parkeren?

Bij de entree van Den Helder, nabij bedrijventerrein Kooypunt is een transferium ingericht waar men gratis kan parkeren. Hiervoor volgt men de borden ’P Sail/Marinedagen’. Vanaf hier vertrekken er gratis pendelbussen naar de Marinedagen via de Oostoeverweg/Zuidpoort. Voor Sail vertrekken de pendelbussen richting Centraal Station. Op het station wordt men feestelijk ontvangen en via de Beatrixstraat loopt men in ca tien minuten naar Willemsoord.

Waar kan er niet geparkeerd worden?

Tijdens Sail is er geen vrije parkeerruimte beschikbaar op de volgende locaties:

  • Op zondag 25 juni aan de Hoofdgracht tegenover het Marinemuseum. Hier wordt voor zondag een tijdelijke bushalte ingericht i.v.m. uitbreiding evenemententerrein met de Zeedijk.

  • Langs de Zuidstraat en de Westraat, aan de zijde van het water, geldt een parkeerbeperking. Hier worden voorzieningen geplaatst voor wifi-ontvangst.

  • Op de Sail-terreinen. Parkeren op Willemsoord, Het Nieuwe Diep, de Mijnendienst en op de Marinehaven is niet mogelijk.

  • Op Willemsoord kan alleen geparkeerd worden door medewerkers van de bedrijven die daar zijn gevestigd, op vertoon van een daartoe door Willemsoord BV. verstrekte parkeerkaart.

Parkeren mindervaliden

Bij het evenemententerrein

Op Het Nieuwe Diep voor het DHTC-gebouw zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden. Alleen voertuigen met het bekende mindervalidenvignet worden toegelaten.

Op het transferium

Voor herkenbaar mindervalidenvervoer is een aparte parkeerplaats op het transferium ingericht (P2).

Kortparkeervoorziening personenauto

Op de Ruyghweg, tegenover het gebouw Prinses Margriet, wordt een parkeerplek ingericht als kortparkeervoorziening. Bedoeld om passagiers van personenauto's af te zetten of op te halen en meteen weer verder te rijden.

Kortparkeervoorziening touringcarbussen

Op de Ruyghweg, tegenover het sportcomplex, wordt een parkstrook ingericht als kortparkeervoorziening. Bedoeld om passagiers van touringcarbussen af te zetten of op te halen en meteen weer verder te rijden.

Bestemmingsverkeer Den Helder

Verkeer dat in Den Helder zelf moet zijn, wordt met borden de stad ingeleid via de Ravelijnweg.