Relatiegeschenken behoren al jarenlang tot de tradities van het zakelijk leven. Onderzoek naar de trends hierin wijst echter uit dat een groot deel van de ondernemers het liefst voor goedkope geschenken in hoge oplagen kiest. Een betaalbare oplossing waarmee een groot publiek wordt bereikt. En alhoewel dat in sommige situaties, bijvoorbeeld op een beurs, helemaal geen gek idee is, kun je een gewaardeerde zakenrelatie beter een ander cadeau geven. Ook een geschenk waarmee je laat zien iemand écht te waarderen, hoeft helemaal niet duur te zijn.

De keuze voor duurzaamheid

De neiging naar goedkopere relatiegeschenken is niet de enige ontwikkeling die waar te nemen is. Steeds vaker kiest men ook voor duurzame geschenken, oftewel cadeaus die gedurende lange tijd hun nut bewijzen. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan een katoenen tas met een bedrijfslogo, of een waterfles die de ontvanger dagelijks kan gebruiken in plaats van water uit een plastic flesje te drinken. Ook een kwalitatief hoogwaardige bedrukte paraplu valt binnen de categorie duurzame geschenken.

Een bedrukte paraplu

Zeker in een land als Nederland, waar wisselvallig weer meer regel dan uitzondering is, komt een paraplu goed van pas. Je kiest dan ook voor een functioneel en tegelijkertijd stijlvol cadeau. Bovendien zorgt de omvang van dit geschenk ervoor dat jouw bedrijfsnaam en -logo niet zomaar aan de aandacht ontglippen. Je bereikt er dus een veel groter publiek dan alleen de eigenlijke ontvanger mee. Die laatste associeert jouw merk echter wel tijdens elke regenbui bewust of onbewust met betrouwbaarheid.

Een waterfles met je bedrijfsnaam en -logo

Ook met de al even genoemde waterflessen kun je het eigenlijk nooit verkeerd doen. Wederom zijn deze een cadeau van praktische waarde, maar ook passen ze feilloos binnen de trend van milieubescherming. Een trend die overigens niet van korte duur zal zijn. Het feit dat je hiermee als bedrijf ook de boodschap uitdraagt dat je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, doet gebruikers jouw onderneming nog sterker associëren met een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Een feestelijke vlaggenlijn

Binnen de wereld van relatiegeschenken behoort de vlaggenlijn zonder enige twijfel tot de meest originele keuzes. Deze zijn door de ontvanger uiteraard op feestelijke gelegenheden te gebruiken. Ze dragen bij aan de gezellige sfeer en vormen tegelijkertijd een herinnering aan jouw merk. Kwalitatief hoogwaardige vlagenlijnen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Waar ze ook komen te hangen, de aandacht zullen ze zeker trekken.

Het verschil maken met een kleine investering

Wil je een klant, leverancier of andere zakenpartner in het zonnetje zetten? Iemand bedanken voor een samenwerking of een succesvol project of feliciteren met een bepaalde mijlpaal doe je het best door kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Dit geldt des te meer als het om een belangrijke partij gaat. Een professional als Lavista relatiegeschenken bewijst dat je ook voor kwaliteit niet diep in de buidel hoeft te tasten. Een verschil maken doe je al met een beperkte investering.