SCHAGEN - De provincie Noord-Holland bedankt op 3 augustus 2017 direct omwonenden van fietstunnel Nes in Schagen voor hun begrip en geduld tijdens de werkzaamheden. Ondanks dat de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat nog niet klaar is, viert de provincie samen met bewoners deze mijlpaal.

Tijdens de aanleg van de fietstunnel onder de Provincialeweg (N241) hebben de bewoners de bouw van dichtbij kunnen meemaken, maar ook de nodige hinder ervaren. Na anderhalf jaar zijn de werkzaamheden aan de tunnel afgerond.

Jan Ensink heeft het initiatief genomen en zich voor de fietstunnel ingezet tijdens zijn periode als raadslid van de gemeente Schagen (2002 – 2013). Met de komst van de fietstunnel is een veilige onderdoorgang onder N241 gecreëerd. Tegelijkertijd kan iedereen de historie van Schagen opnieuw beleven met het kunstproject aan de tunnelwand: ‘Monster van Nes’.

Inmiddels is de fietstunnel volop in gebruik en wordt hard gewerkt aan andere delen van de N241. Naar verwachting is eind 2017 de vernieuwde N241 tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik.