NOORD HOLLAND - De provincie Noord-Holland plaatst nieuwe bewegwijzering langs de onlangs vernieuwde Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.

De werkzaamheden staan gepland buiten de spits - van 9.00 tot 15.00 uur – in de periode van 23 april tot en met 26 april en van 30 april tot en met 4 mei 2018.

Op de hoofdrijbaan, parallelweg, fietsstraat-/pad en rotondes wordt de bewegwijzering aangepast, vernieuwd of verwijderd. Hier is een rijbaanafzetting voor nodig. Het verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid, indien nodig met behulp van verkeersregelaars.

Geleiderail vanwege verkeersveiligheid


Vanwege de veiligheid voor het wegverkeer worden de stevige bewegwijzeringspalen tussen de provinciale weg en de parallelweg afgeschermd door ‘botsvriendelijke’ stukken geleiderail. De geleiderails hebben een standaard lengte volgens de landelijke richtlijnen en zijn vorige maand geplaatst.

De nieuwe N241


De Provincialeweg (N241) heeft een nieuwe weginrichting gekregen. Sinds begin 2015 is daar volop aan gewerkt. De N241 is verbreed en vernieuwd. Aan de oostkant is een parallelweg aangelegd voor landbouw- en bestemmingsverkeer. Aan de westkant is ruimte gemaakt voor een fietsstraat waar gemotoriseerd bestemmingsverkeer te gast is. Op het drukkere gedeelte ter hoogte van Schagen is een apart fietspad aangelegd. De Lasschoterbrug is vernieuwd en daarnaast is een nieuwe brug gebouwd die aansluit op de nieuwe parallelweg. Op het hele traject zijn zes rotondes gebouwd. De nieuwe fietstunnel bij de Nes zorgt ervoor dat fietsers de N241 veilig kunnen kruisen. Het kunstproject ‘Monster van Nes’ siert de tunnelwand en bestaat uit een reproductie van bodemvondsten die langs of in de buurt van de N241 zijn gevonden door bewoners en zo de archeologische waarde van de omgeving benadrukken.

Meer informatie


Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn vooralsnog van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.