SCHAGEN - KopGroep Bibliotheken en boekhandel Plukker hebben schrijver Peter Buwalda uitgenodigd voor een lezing over zijn nieuwe boek. Hij komt donderdagavond 4 april naar Schagen. Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue en werd in één keer een gevestigde naam. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

Zijn tweede roman Otmars zonen verscheen kort geleden. In dit boek verkent Buwalda de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. Hij vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die met zijn hem onbekende vader Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin verzeild raakt. Tromps carrière begint te wankelen als onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel op het toneel verschijnt.

De lezing wordt gehouden in boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 71-75 in Schagen. De inloop is vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar via kopgroepbibliotheken.nl en boekhandelplukker.nl