DIJKGATSBOS - Paardencross De Dijkgatsboscross keert op 30 juni weer terug in het Dijkgatsbos. Dat kan dankzij de inspanningen van een actieve groep vrijwilligers van de Wieringermeerruiters - de commissie Dijkgatsbos-, die in het najaar van 2018 is begonnen met het opknappen van de ruiterroute door het bos. Het evenement kon in 2017 en 2018 niet plaatsvinden in het bos, door achterstallig onderhoud van de route.

‘Strijd tussen land en water’ Het opknappen van de route bestaat uit onder andere het afvlakken en verstevigen van de paden, opknappen van de waterbak en het maken van nieuwe hindernissen. Die worden gemaakt door zorgboerderijen uit de buurt. De route heeft als thema: ‘De strijd tussen land en water’. Dit is terug te zien aan de hindernissen. Zo springen de paarden straks over een doorgezaagde boot, over meerpalen en basaltblokken en gaan ze door het water. Andere hindernissen zijn gemaakt van boomstammen, waterbakken en sloten. Ook zijn er plekken met op- en afsprongen.

Werkzaamheden en ruiterwedstrijd De vrijwilligers proberen zoveel mogelijk werkzaamheden af te ronden voor het broedseizoen. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de werkzaamheden of meer weten over de ruiterwedstrijd in het Dijkgatsbos? Kijk dan op www.sgwdijkgatbos.nl.

De Kop Werkt!  De Kop Werkt! heeft een financiële bijdrage geleverd aan het opknappen van de ruiterroute en het terughalen van de Dijkgatscross. Het opknappen van de ruiterroute is een onderdeel van project IJsselmeerkustbeleving van ‘De Kop Werkt!’. Dit is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.