SCHAGEN - De geheel gerenoveerde panden van de Schagense gemeentewerf  aan de Zijperweg  zijn op donderdag 15 december officieel geopend. Burgemeester Marjan van Kampen heeft, samen met de jongste medewerker Ivar de Krijger en de oudste medewerker Dick Klaver van de buitendienst, de openingshandeling verricht.

De renovatie van de gebouwen was broodnodig, omdat het gebouw met het opslagterrein en bijbehorende kantoren niet meer voldeed aan de ARBO- en veiligheidseisen. De gemeenteraad van Schagen had voor de nodige veranderingen een totaal budget van € 556.000,- ter beschikking gesteld. De gemeenteraad was dan ook uitgenodigd om naar de vernieuwde panden te komen kijken. Hun rondleiding werd verzorgd door projectleider Maaik Kruijer.

Er werken 45 personeelsleden op en vanaf de werf aan de Zijperweg. Zij hebben nu betere kleedruimten en sanitaire voorzieningen, goede ventilatie, een ruime kantine en goed ingerichte werkplekken. Omdat ook veel materieel noodgedwongen buiten stond, is er een overkapping aan de oostkant van de huidige gebouwen gekomen. Alle noodzakelijke maatregelen zijn vanaf juli 2016 uitgevoerd.

We zijn als gemeente blij dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd door veel plaatselijke bedrijven, wat uiteraard goed is voor de werkgelegenheid.