CALLANTSOOG - Zaterdag 8 april om 12.00 uur openen Gedeputeerde Cees Loggen van provincie Noord-Holland en wethouder Jelle Beemsterboer samen het splinternieuwe uitkijkpunt in Callantsoog. Dit doen zij in gezelschap van architect Rob van Dijk die het uitkijkpunt heeft ontworpen.

Het uitkijkpunt staat aan de drukke strandopgang Kiefteglop. Dit is aan de zuidzijde van Callantsoog. Op een natuurlijke duintop staat het houten plateau met uitzicht op de zee en het natuurgebied Het Zwanewater. Het is een cirkelvormig uitkijkpunt. De bezoeker staat in de cirkel en ziet allerlei informatie over de omgeving, flora en fauna.

Het uitkijkpunt biedt zowel een recreatieve alsook een educatieve waarde voor de inwoners en bezoekers van Callantsoog. Dit past helemaal in de visie van wethouder Sigge van der Veek, die zich ook in 2017 blijft inzetten voor een uitnodigende openbare ruimte. “Een aantrekkelijk gebied, dat we samen met ondernemers en inwoners inrichten en onderhouden.”

De provincie Noord-Holland investeert in regionale economie, recreatie en natuur rondom de kust tussen Camperduin en Callantsoog. In samenwerking met gemeente Bergen, Schagen, Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en ondernemers. De provincie investeert in een vijftigtal projecten. Er komen onder andere nieuwe fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten en strandopgangen. Het uitkijkpunt is een van de projecten. Meer informatie op de website van de provincie Noord-Holland.