SCHAGEN - Maandagmiddag 17 juli om 16.00 uur onthult wethouder Jelle Beemsterboer een informatiebord bij de tankvallen in Petten. Dit is de feestelijke afronding van de aanleg van nieuwe wandelpaden en een steiger nabij de Tankvallen.

Het informatiebord staat op de hoek van de Spreeuwendijk en de Jan van Gentstraat in Petten. Op het bord kan men lezen over de tankvallen, die in de Tweede Wereldoorlog zijn geplaatst door de Duitse bezetter. Deze anti-tankgrachten waren onderdeel van de Atlantikwall en bedoeld als wapen tegen mogelijke invasie door de Geallieerden vanuit zee. Bij de herbouw na de oorlog zijn de tankvallen bewaard gebleven. De omwonenden, de provincie Noord-Holland, dorpsraad Petten en andere betrokkenen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de onthulling. De veranderingen bij de Tankvallen zijn onderdeel van het project Kust op Kracht. De wandelpaden en de steiger konden worden aangelegd met financiële steun van de provincie. In totaal bedroeg de investering in de paden en de steiger € 80.000,-

Kust op Kracht

De provincie Noord-Holland investeert in een aantrekkelijke kust gericht op natuur, recreatie en economie rondom de kust tussen Camperduin en Callantsoog. In samenwerking met gemeente Bergen, Schagen, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, ondernemers en Staatsbosbeheer. Meer informatie vindt u op de website van kustopkracht.