SCHAGEN - Een prachtige kerk, een dito winkelcentrum, een schitterend natuurgebied en eigenlijk alles wat je maar nodig hebt om optimaal van een stad te kunnen genieten. Toch ontbreekt er volgens de inwoners van Schagen nog iets essentieels in hun leefgebied: een Lidl. Op Facebook zijn bewoners een online petitie gestart om een vestiging van de supermarktketen in Schagen te krijgen.

Bijna 700 mensen hebben inmiddels aangegeven dat ze maar wat graag een Lidl in Schagen zouden verwelkomen. "Ik wil al jaren een Lidl in Schagen", luidt één van de reacties. "Top idee", vult een ander aan.

Lees ook: Bergenaren roeren zich over centrumplan: "Wij willen geen koopgoot"

Niet iedereen is overigens gecharmeerd van het idee. Ene Marion reageert: "Waarom? We hebben al genoeg supermarkten. Ik zou liever in Schagen een sauna zien. Die hebben we nog niet."

Blozende wangetjes

Het bericht is tientallen keren gedeeld en al honderden inwoners hebben onder de oproep gereageerd. Een woordvoerder van de supermarktketen laat weten de actie een heel groot compliment te vinden: "We hebben echt blozende wangetjes, ontzettend leuk is dit."

Of de petitie de kans op een Lidl supermarkt ook groter maakt voor Schagen is nog maar de vraag. "Er zijn geen plannen om in de nabije toekomst een vestiging in Schagen te openen, maar wie weet wat de toekomst brengt. We streven naar een zo groot mogelijk dekking qua Lidl-vestigingen in Nederland, maar daarbij spelen ook andere factoren een rol", licht een woordvoerder toe tegenover NH Nieuws.