De wethouders van de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen ondertekenden gisteren een sponsorovereenkomst met het bestuur van Stichting Sail Den Helder. Hiermee dragen de vier Noordkop-gemeenten actief bij aan dit prachtige maritieme zeilevenement. Tegelijkertijd biedt het een economische impuls voor de regio door het grote aantal bezoekers dat wordt verwacht in de haven van Den Helder. En een impuls voor de andere drie gemeenten omdat daar verschillende ‘pre-Sail activiteiten’ worden georganiseerd.

Activiteiten op het evenemententerrein

Tijdens het evenement krijgen de vier gemeenten de gelegenheid om een gedeelte van het evenemententerrein in te vullen. Bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, horeca, streekproducten, projecten enzovoorts. Als regio biedt de overeenkomst ook gelegenheid om op het terrein bijeenkomsten, seminars en congressen te houden. Al met al biedt Sail Den Helder 2017 een geweldige mogelijkheid om de Noordkop te promoten.

De Kop Werkt!

Sail Den Helder 2017 heeft in combinatie met de Marinedagen alle potentie om nationale en internationale exposure te genereren voor de Kop van Noord-Holland. De sponsorovereenkomst wordt betaald uit het regionale investeringsfonds 'De Kop Werkt!'. In totaal is er € 200.000,-- opgenomen voor dit evenement (€ 50.000,-- per gemeente).