SCHAGEN - De noodreparaties aan de Burgervlotbrug zijn geslaagd. Hierdoor kan de vlotbrug weer veilig open en dicht. De Burgervlotbrug is uitsluitend toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.

Door de noodreparaties kan de brug weer draaien, maar de onderdelen die door de aanvaring op 12 september jl. beschadigd zijn moeten nog geproduceerd en vervangen worden. Daardoor is het onverantwoord om gemotoriseerd verkeer over de vlotbrug te laten rijden. De brug blijft naar verwachting tot eind januari 2018 gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroutes voor autoverkeer lopen via de Sint Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug. Op de website www.waaksaam.com kunt u de omleidingsroutes downloaden.

De provincie Noord-Holland en WaakSaam zetten zich in om de reparatie van de Burgervlotbrug zo snel mogelijk uit te laten voeren. De totale doorlooptijd van vier tot vijf maanden is nodig omdat in het voorbereidingstraject afstemming nodig is, vergunningen verleend moeten worden en er sprake is van leveringstijden voor diverse onderdelen.

Scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal is niet gestremd, maar voorzichtig varen is geboden omdat aan de noordwestzijde van de brug de remmingwerken die de brug beschermen ontbreken.