HOORN - Op 9 februari vindt tijdens het Westfries Ondernemersgala in Schouwburg het Park in Hoorn de uitreiking plaats van de drie belangrijkste ondernemersprijzen in de regio. Wie ontvangt dit jaar de Rabobank West-Friesland Méér prijs, wie wordt de WBG Runner Up en wie wint de Van der Valk Publieksprijs? De uitslag blijft tot op de avond zelf geheim. Wel zijn inmiddels alle nominaties bekend.

Ondernemer van het jaar

De Rabobank West-Friesland Méér prijs is bestemd voor bedrijven die zich langer dan tien jaar onderscheiden in het regionale economische landschap. Na De Eekhoorn vorig jaar, strijden dit jaar drie nieuwe kanshebbers om de felbegeerde trofee: machinefabrikant Seed Processing uit Enkhuizen, Knipping Kozijnen en Dakkapellen uit Zwaagdijk en Autobedrijf Peter Ursem uit Zwaag.

Jong en succesvol

Ook de nominaties voor de WFG Runner Up prijs zijn bekend, bestemd voor succesvolle bedrijven die tien jaar of minder opereren in Westfriesland. Het betreft Ventis Scheepstimmerwerk uit Enkhuizen, communicatieadviesbureau Social Blue uit Hoorn en IT-consultancy Encis, eveneens uit Hoorn.

Publiek kiest retailer van het jaar

De Van der Valk Publieksprijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan de meest succesvolle retailer van het jaar. Bijzonder aan deze prijs is dat er tot 9 februari online (www.westfriesondernemersgala.nl) op de volgende drie genomineerden kan worden gestemd: Groot Schoenmode en boekhandel Stumpel uit Hoorn en agricentrum Van der Kroon uit Westwoud.

De kaartverkoop voor het gala op 9 februari is inmiddels in volle gang. De avond wordt gepresenteerd door Rens de Jong. Met sprekers als Roosegaarde en entertainment door Urgert & Van Deutekom belooft ook de 26ste editie van het Westfries Ondernemersgala een groot succes te worden.