SCHAGEN - De Nieuwe Nes startte op 7 maart met een Crowdfunding actie voor “Warmte uit de grond”. Tijdens de bouw van de Nieuwe Nes, in 2006, zijn buizen en leidingen aangelegd om een warmtepomp te plaatsen. Een warmtepomp levert de milieuvriendelijke energie om de Nieuwe Nes te verwarmen. Dat bespaart energie, dus geld en daardoor kunnen we onze huurprijs redelijk houden.

Jammer genoeg was in 2009 het geld op. Er kon toen geen warmtepomp komen. Met deze actie hopen zij het benodigde bedrag van zes duizend vijfhonderd euro bijeen te brengen.

Het Lukt Ons! Nu al succesvol in de kop van Noord Holland

Eind 2016 is gemeente Schagen aangesloten bij de crowdfundingsite www.hetluktons.nl die al vele projecten, ook in Schagen, succesvol heeft geholpen. Gemeente Schagen werkt in dit platform samen met Wonen Plus Welzijn en de Schager Uitdaging.

Heeft u een goed idee voor uw buurt of vereniging in Schagen? Maar heeft u de financiering nog niet rond? Dan is crowdfunding misschien iets voor u? Meldt u zich dan zo snel als mogelijk aan via www.hetluktons.nl. De eerst volgende actieperiode is in mei 2017.