TUITTJEHORN - Op koningsdag/zaterdag 27 april speelt gedurende de middag Coles Tibio, een gitaarkwartet uit de wijde omgeving van West-Friesland. Het kwartet bestaat uit Karin Koomen, Hans van Drie, Hans Dekker en Conny van Gaans. ZE spelen bewerkingen van Zuid-Amerikaanse muziek, zoals Argentijnse milonga’s en Latin stukken uit Brazilië. Maar ook houden ze van Folk-music en klassieke stukken, die door de eeuwen heen gespeeld worden. Hoewel ze stukken van over de hele wereld spelen, blijven ze nuchtere Noord-Hollanders: Coles Tibio betekent vrij vertaald namelijk ‘lauwe spruitjes’.

Op zondag 28 april geeft keramiste Marlen van Dop van 13.30 tot 16.30 een bijzondere workshop “Spelen met zand en klei”.
Marlen van Dop ontdekte in de loop van haar ontwikkeling als keramiste, een voorkeur voor vormen met een duidelijke en strakke belijning.
Met een idee van een vorm die zij zelf mooi vindt met details die haar aantrekken begint zij aan een nieuw object. De rest is magie; het object vormt zich al doende. Marlen maakt objecten die de sfeer hebben van strandvondsten, watererosie-sporen in rots, schelpen, fossielen en zaden.
Wat ze gemeen hebben in hun duidelijke vorm en repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’.

In deze workshop gaat ze in op de vier functies die zand bij het maken van keramiek kan hebben. Voor elke functie laat ze zien hoe de techniek in zijn werk gaat. Vervolgens kun je zelf aan de slag met een deel van de getoonde voorbeelden. Het gaat om het ervaren hoe zand en klei samen kunnen gaan; het spelen met de materialen. Heb je iets gemaakt dat je wil laten stoken dan kan dat. Werk meenemen om eerst thuis verder af te maken kan natuurlijk ook. Kosten € 45,- aanmelden via info@ericakraan-art.com of info@marlenvandop.nl

Noordkopkunst vindt plaats t/m 26 mei en is alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 12 tot 17 uur in de OndernemersCentrale, Oostwal 2, 1747EZ Tuitjenhorn. www.Noordkopkunst.nl