SCHAGEN - Niet voor het eerst komt zij naar Schagen. Margriet Eshuijs, al meer dan 40 jaar vermaard als zangeres en instrumentaliste, onderscheiden met prijzen als de Gouden Harp en drie Edisons.

In ’Journey’ zingt en vertelt zij, zichzelf begeleidend op een scala aan instrumenten. Een wonderlijke verzameling van intense liedjes, zoals die zich aandienden tijdens haar reis met haar hond Lola. Tijdens haar ’journey’ werd de toekomst langzaam onzichtbaar en toonde de wereld zich in kleur en liet zich horen in muziek. Er kwamen nieuwe songs en oude kregen een andere klank en kleur.
Margriet heeft de schoonheid van onderweg gefotografeerd en toont die in fraaie beeldcollages in een vernieuwend, eigenzinnig programma over de buigzaamheid van mensen. Over liefdevolle herinneringen en nieuw gevonden geluk. Maar ook over de ongebreidelde lol met een Labrador. Uitzonderlijk mooie liedjes zullen klinken. Van Amy Winehouse, Elvis Presley en Frank Sinatra. Verstrengeld met de unieke liedjes die Maarten Peters voor haar schreef. Vrolijk en melancholiek, maar ook met: ’Vergeef me lief’, naar een gedicht van verzetsvrouw en beeldend kunstenaar Truus Menger