SCHAGEN - In de week van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei organiseert de Koninklijke Landmacht de landmachtdagen. Op de doordeweekse dagen staan er militairen voor 1.000 klassen in Nederland. Op zaterdag 26 mei zijn de militairen en hun materieel te zien tijdens publiekspresentaties in 15 grote steden. In Schagen presenteren de verkenners en nationale reserve van de luchtmobiele brigade zich. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan je met hen in gesprek gaan en zien wat voor een werk zij doen.

Op de Markt staan de militairen met materieel. Ze lopen sociale patrouilles door het centrum en tonen hun voertuigen, wapens en uitrusting. Voor de actieve bezoekers zijn er diverse doe-activiteiten, zoals een hindernisbaan en een miniklimtoren. En als je durft kan je abseilen van de kerktoren.

Op de sportvelden aan de Wilgenlaan landen tussen 10.00 uur en 10.30 uur twee parachutisten die vervolgens met militaire voertuigen naar het centrum worden gebracht.

De Landmachtdag in Schagen wordt georganiseerd door militairen van de luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende rode baret. De rode baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden.

Wil je de luchtmobiele brigade en de activiteiten van de Rode Baretten tijdens de landmachtdagen digitaal bekijken? Volg 11 Luchtmobiele Brigade dan op Facebook, Instagram of Twitter.