SCHAGEN - Het is voor de bezoeker van Schagen een flinke uitdaging om het centrum te vinden. Er zijn namelijk mensen actief die in het weekend actief het verkeer proberen te ontregelen door verkeersborden te verplaatsen.

Deze 'grapjassen' zetten de tijdelijke borden, die er staan om het verkeer langs werkzaamheden rond het Makado Centrum te leiden, op een andere plek neer zodat automobilisten niet meer verder kunnen rijden en stranden. Dit wekt verwarring bij bestuurders die hierdoor het centrum maar moeilijk kunnen bereiken.

Wethouder Hans Heddes zegt dat uitgaanspubliek veroorzaker zijn van het 'doolhof'. "Het wordt bezoekers van het centrum van Schagen onnodig moeilijk gemaakt", aldus Heddes tegen onze mediapartner Schagen FM. "Blijf van die borden af." De gemeente is het zat om de borden terug te plaatsen en vraagt daarom aan de lolbroeken de verkeersborden gewoon op te plek te laten staan waar ze horen.

Mensen die naar het centrum willen en niet voor een 'ongewenst obstakel' willen komen te staan, kunnen vooraf op de website kijken hoe de verkeerssituatie op dit moment is.