SCHAGEN - CoderDojo is op vele plaatsen een groot succes. Daarom is KopGroep Bibliotheken vorig jaar ook in Schagen en Hollands Kroon gestart met deze jeugdactiviteit. Zaterdag 26 januari staat er weer een editie gepland in de bieb van Schagen en zaterdag 2 februari in de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren daar onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken.

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of voor kinderen die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. CoderDojo is een wereldwijde beweging, in Nederland zijn er inmiddels 75 plekken waar het georganiseerd wordt.

In Schagen wordt de CoderDojo gehouden in Markt 18, Torenstraat 1A en in Anna Paulowna in de Spoorbuurtschool, Nieuweweg 19. De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 12.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl