SCHAGEN - Wethouder Ben Blonk opende op vrijdag 1 september de Ku(n)stroute Zijpe aan zee. Tussen nu en 17 september kunt u op de stranden en in de paviljoens van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten genieten van beeldende kunst, muziek, poëzie, film, theater en dans in een bijzondere setting.

Ook kunt u er workshops volgen. Ruim 700 basisschoolleerlingen uit onze gemeente gaan kunst maken onder begeleiding van een professioneel kunstenaar. Wethouder Ben Blonk opende afgelopen vrijdag vol trots dit geweldige kunstevenement: “Fantastisch om als gemeente te kunnen bijdragen aan de verrijking van het culturele leven in onze regio, en vooral met deze schitterende Ku(n)stroute! Niet alleen onze gemeente heeft hieraan bijgedragen:

Het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma LEADER heeft in totaal € 50.000 bijgedragen, waarvan 50% uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en 50% vanuit provincie Noord-Holland en de gemeenten Schagen, Hollands Kroon, Texel en Den Helder. Kom er vooral van genieten. Het is een feest voor de zintuigen en een fantastisch visitekaartje voor onze kust!” Meer weten? Kijk op www.kunstroutezijpe.nl