WINKEL - Nieuwerwetse vergelijkingssite Knibble.nl komt met het vergelijken van zo-goed-als-nieuw producten. Naast nieuwprijzen maakt de kritische vergelijker nu ook outlet, refurbished en renewed prijzen van elektronica inzichtelijk.

Nederlands meest oprechte verzamelaar van elektronicaproducten en -prijzen introduceert in april 2017 het vergelijken van refurbished producten. De website zag dat steeds meer elektronica webwinkels naast nieuwproducten ook renewed, refurbished, outlet en andere zo-goed-als-nieuw producten aanbieden. Knibble wil graag een heldere blik werpen op prijzen in deze snelgroeiende markt, zodat consumenten een betere aankoopoverweging kunnen maken.

Zo-goed-als-nieuw duurzaam en goedkoper

Aan zo-goed-als-nieuw producten hangen een aantal voordelen. Refurbished en renewed producten zijn een goedkoop en duurzaam alternatief voor nieuwe elektronica. De productie van telefoons, smartphones en andere gadgets zorgt voor een milieutechnisch zware aanslag op onze wereld. Denk aan het ontstaan van gevaarlijk afval, de benodigde mijnbouw naar schaarse delfstoffen en de uitstoot van broeikassen. Door slim hergebruik van materiaal zijn refurbished producten minder milieubelastend en lager in prijs. Outlet artikelen bestaan uit teruggestuurd of licht beschadigde producten, omdat de verpakking open is geweest. Dit komt steeds vaker voor door de snel groeiend online aankoopmarkt en grote hoeveelheid geretourneerde producten. Op Knibble vindt je de zo-goed-als-nieuw prijzen helder weergegeven onder de prijzen en aanbiedingen per product. De TrustPilot score maakt daarbij de webshopervaringen van gebruikers inzichtelijk.

Duurzame groei voor Knibble

September 2015 ging de kritische verzamelaar Knibble online. In de eerste anderhalf jaar groeide de startup overtuigend en passeerden vele mijlpalen de revue. De vergelijker heeft ondertussen al 140 noemenswaardige Nederlandse en Belgische elektronica webshops verwelkomd. Door het zeer complete betrouwbare product- en prijsaanbod vindt de consument altijd oprecht de laagste prijs. Knibble staat bekend als vergelijker die alleen onvervalste aanbiedingen – waarvan de prijs daadwerkelijk lager ligt dan de daarvoor gehanteerde prijs - en de ‘laagste prijs ooit’ eerlijk inzichtelijk maakt.

Extra gemak in de zoektocht naar elektronica prijzen in het overweldigende web

De beknibbel-wekker, waarbij gebruikers worden gewekt als een product in de aanbieding of het ingestelde budget heeft bereikt - stond in 2015 aan de start van de alsmaar uitbreidende vergelijktools van Knibble.nl.

De wekker werd door on- en offline media opgepikt en is nu een veelgebruikte tool op de site.

Ook de prijsgrafiek – die scherp visueel inzicht geeft in snel wisselende prijzen – biedt veel waarde voor bezoekers. Afgelopen maanden is daar in rap tempo de vergelijktabel, waarin twee of meer unieke producten met elkaar worden vergelijken, aan toegevoegd. Maar ook de ondersteunde en heldere uitleg van relevante specificaties in Knibble’s keuzehulp is recent geïmplementeerd door het hechte, creatieve Knibble-team. Met deze mijlpalen streeft Knibble is de eerste anderhalf jaar al vele vergelijkers voorbij.