NOORD-HOLLAND - De meteorologische winter is vandaag van start gegaan en heeft gelijk een aantal koude dagen voor ons in petto. Veel automobilisten in de omgeving mogen vanmorgen hun ruiten krabben en er hangt mist.

Zaterdagavond -nacht koelde het al flink af naar temperaturen tussen de min 1 en min 3 graden. In veel delen van het land kregen mensen te maken met dichte mist en gladheid en de mist houdt nog wel even aan. Die verdwijnt langzaam, vooral in het noorden en oosten van het land kan het tot zondagmiddag duren voor het weer helder is.

Zondag begint met enkele buien in het noorden die zich gedurende de dag kunnen verspreiden over Noord-Holland. De temperatuur blijft steken op maximaal 4 tot 6 graden. Vooral in het noorden en oosten blijft het erg koud. Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar zo'n 7 graden. Ook staat er een zwakke noordenwind.

Zondagavond kan het opklaren, maar vooral in de kustprovincies is er nog kans op neerslag. Zondagnacht daalt de temperatuur weer naar min 2 tot 2 graden waarbij opnieuw mist kan ontstaan.