OUDESLUIS - Afgelopen vrijdag kreeg Margreet Roels uit Oudesluis haar certificaat uitgereikt door Ron Saharyan, medeoprichter van Profit First Amerika.

Profit First is in april 2017 door Femke Hogema in Nederland gelanceerd en timmert sindsdien stevig aan de weg. Op dit moment worden 35 cursisten opgeleid tot Professional.

Margreet is (samen met Beril Kutluer uit Haarlem) de eerste cursiste in Nederland die gecertificeerd is.

Profit First

Profit First, ontwikkeld door Mike Michalowicz, is een methode die de ondernemer echt helpt om winst te maken, doelen te behalen en overzicht te krijgen. Het is een methode die aansluit op het natuurlijk gedrag waardoor het in de praktijk eenvoudig toe te passen is.

Als je als ondernemer succesvol wilt worden moet je je cijfers kennen, tot nu toe kon je deze gegevens alleen uit je jaarrekening en boekhouding halen, maar dat doen veel ondernemers niet, wat ze wel doen is kijken naar hun bankrekening; met deze methode neem je je bankrekeningen als uitgangspunt.

Daarnaast draait deze methode de klassieke formule "Omzet - Kosten = Winst" om.

Bij de oude formule is winst een restje dat hopelijk aan het einde van het jaar overblijft. Bij de nieuwe formule "Omzet - Winst = Kosten" stel je eerst je winst veilig, waardoor de besteedbare ruimte voor kosten kleiner wordt; hierdoor ga je anders met je geld om, wordt je spaarzamer en innovatiever en stel je jezelf vaker de vraag "moet ik dit geld wel besteden".

Profit First Dag

Op woensdag 21 maart a.s. worden door heel Nederland workshops gegeven om ondernemers kennis te laten maken met deze praktische, winstgevende methode.

In de kop van Noord-Holland wordt deze door Margreet verzorgd. Aanmelden kan via info@margreetroels.nl.