SCHAGEN - Jong en oud genoten van een ouderwets potje apenkooien in Sportzaal Waldervaart. Team Sportservice Schagen organiseerde deze activiteit in de voorjaarsvakantie in samenwerking met Schagen Actief voor kinderen van nu en toen. Ruim honderd volwassenen en hun kinderen klommen en klauterden over obstakels, zwaaiden aan touwen en sprongen over matten door het parcours.


Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de mooiste gymles uit je jeugd? Meestal was het in de laatste gymles voor de vakantie; apenkooi! Dan wist je; dat wordt feest! In Sportzaal Waldervaart was het ook feest. De kinderen vonden het geweldig dat hun ouders meededen. En de ouders haalden het kind in zichzelf naar boven. “Dit waren de mooiste dagen op school vroeger! Ik ben zo blij dat ik het weer eens mag overdoen met m’n kinderen erbij!” roept een enthousiaste moeder.

Rode wangen
Apenkooi is eigenlijk een soort voetje van de vloer. De sportzaal was helemaal gevuld met gymtoestellen, matten, touwen, tunnels en er stond zelf een heuse opblaasbare stormbaan! Deelnemers zijn lopers of tikkers. Kom je op de vloer? Dan ben je af. Gelukkig mocht je bij deze Apenkooi snel weer meedoen. Met rode wangen leefden de kinderen, groot en klein, zich uit. Ook een aantal oma’s durfden de strijd met hun kleinkinderen aan.

Nooit te oud om te spelen
Manon Verblaauw van Team Sportservice Schagen: “We hebben alleen maar positieve reacties gehad! Het is zo’n leuk evenement omdat ouders en kinderen echt samen spelen. We gaan het zeker vaker organiseren!” Wilt u meer weten van de evenementen die Team Sportservice organiseert? Kijk dan eens op www.teamsportservice.nl/schagen.