SCHAGEN - Nederland staat bekend om zijn grachten, kaas en klompen. Maar het is ook de thuisbasis van honderden pittoreske dorpjes, historische steden en zandstranden. Als je op zoek bent naar een ideale plek om te ontspannen, maar niet te ver weg wil gaan, dan is Nederland een uitstekende keuze. Vakantie in eigen land is een van de beste manieren om je vakantie te vieren, het land te ontdekken en om te genieten van de mooie dingen die ons kikkerlandje te bieden heeft. Er zijn allerlei mogelijkheden: met de boot op vakantie, kamperen of een huisje huren. Lees verder over verschillende mogelijkheden en kijk wat het beste bij jou past!

Bootvakanties in Nederland

Als je van het water houdt, is dit de beste manier om je vakantie in Nederland te beginnen! Er zijn veel kanalen in Nederland en ze zijn een geweldige manier om per boot door het land te reizen. Als je al een boot hebt kun je dus vrij makkelijk op vakantie gaan. Maar als je er niet zelf een hebt is dit ook geen probleem, door het hele land zijn verhuur plaatsen te vinden met allerlei verschillende soorten boten waaruit je kan kiezen.

Dus een boot vakantie is goed te realiseren in Nederland. Het enige waar je eigenlijk een beetje rekening mee moet houden is het weer, want een boot vakantie met slecht weer is een stuk minder leuk dan een bootvakantie met een heerlijk zonnetje.

Kamperen in Nederland

Nederland heeft veel mooie plekken om te kamperen. Je kunt genieten van het buitenleven en toch dicht bij de stad zijn. Een van de beste plekken om te kamperen in Nederland is de Veluwe. Dit bos is het grootste van Nederland en het is absoluut adembenemend. Je kan genieten van het buitenleven en een bezoek brengen aan het prachtige Nationale Park Hoge Veluwe. Als je liever in de buurt van een grote stad wil zijn kan dit ook, er zijn namelijk talloze campings te vinden, dus zoek er eentje in de buurt van een stad die jij graag wilt ontdekken.

Vakantiehuis in Nederland

Het huren van een vakantie huis is een geweldig idee, zo kun je comfortabel genieten van je vakantie in een gebied waar je misschien nog nooit geweest bent. Je kan een groot huis huren op een vakantiepark, waar je met de hele familie heen kan. Maar je kan ook een huisje aan het water huren dichtbij de zee of ergens bij een meer. Dit zijn beide erg leuke ideeen voor een ontspannen vakantie in Nederland.