SCHAGEN - De agrarische sector speelt een ongelooflijk belangrijke rol in ons land. Bovendien blijft het belang van deze sector bestaan. Denk alleen maar aan het feit dat de wereldbevolking gestaag blijft groeien. Doordat de bevolking groeit, neemt ook de vraag naar producten toe. De agrarische sector moet aan deze vraag kunnen blijven voldoen. Daarnaast is het ook nog eens noodzakelijk dat ze duurzamer te werk gaan. Dit betekent dat de sector ontzettend innoverend te werk moet gaan. Dat maakt deze sector ook zo aantrekkelijk.

Heb jij ook altijd al een baan in de agrarische sector geambieerd? Maar is het je nooit gelukt om echt de geschikte baan te vinden? Ondanks je gevolgde opleidingen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe vind je een geschikte baan in de agrarische sector? In dit artikel geven we enkele tips om de perfecte baan te vinden.

Schakel een recruitmentbureau in

Er heerst een groot personeelstekort binnen de agrarische sector. Volgens het UWV staan er dan ook flink wat vacatures open. Je zou zeggen dat het dan gemakkelijk is om een geschikte baan te vinden. Niets is echter minder waar. Door dit enorme aanbod verliezen we al snel het overzicht. Bovendien worden niet alle vacatures op de juiste plekken vrijgegeven, waardoor ze de doelgroep mislopen. Dit kan ook betekenen dat jij de vacature van je dromen misloopt. Daarom is het verstandig om je bij een recruitment bureau in te schrijven.


Zij werken nauw samen met agrarische bedrijven en bieden ook werkzoekenden de gelegenheid om specifieke vacatures te bekijken en zich zelfs in te schrijven, waardoor ze in een selectieprocedure kunnen worden meegenomen. Op die manier kun je echt specifieke vacatures zoeken en jezelf beschikbaar stellen als er een geschikte vacature vrijkomt.

Trek de stoute schoenen aan

Weet je stiekem al welk beroep absoluut bij je past? Wat jouw echte droombaan is? En weet je dat je eigenlijk al tijden wacht tot hier een vacature vrijkomt? Maar heb je nog niet de mazzel gehad om dit te ontdekken? Dan zal elke baan die je aanneemt minder voldoening geven. Je weet wat je wilt. Het kan dan ook geen kwaad om eens de stoute schoenen aan te trekken en aan de slag te gaan. Want waarom zou je wachten totdat er een vacature wordt vrijgegeven? Dan loop je immers het risico dat er intern iets wordt geregeld of dat er middels werving en selectie van een extern bedrijf al iemand voor de functie geregeld wordt.


Ook wanneer je dus geen vacature ziet, kun je gewoon contact opnemen met het desbetreffende bedrijf. Dit kan helemaal geen kwaad. In het ergste geval zeggen ze dat er op dit moment niets mogelijk is. Maar misschien juist wel of kunnen ze je gegevens alvast noteren voor als er iets vrijkomt. Eigen initiatief wordt in de meeste gevallen enorm gewaardeerd. Schroom je dus niet om zelf contact op te nemen.