ALMERE - In Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders zal de komende jaren steeds meer te doen zijn. Stad & Natuur werkt bij de Almeerse toegangspoort van de Oostvaardersplassen samen met Almere City Marketing, de gemeente Almere en Staatsbosbeheer aan programmering, educatie en participatie. Zaterdag 2 februari wordt afgetrapt voor dit jaar: de Nationale Voorleesdagen en World Wetlands Day worden gevierd met verschillende activiteiten rondom het thema moeras. Voor jong en oud is er die dag een vol programma.

De Oostvaardersplassen is het grootste wetland natuurgebied van Nederland. In het Natuurbelevingcentrum wordt daarom uitgebreid aandacht besteed aan World Wetlands Day. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Zoals voorlezen voor kinderen, maar er is ook voorlezen voor volwassenen. De schrijver van ‘De eendenman’ komt uit eigen werk lezen (en vertellen) over bijzondere fenomenen uit de natuur.
Het volledige programma:

Voor volwassenen:
- Vertel- en voorleessessies van bioloog Kees Moeliker, winnaar van de Ig Nobelprijs. Hij vertelt over hoe een homoseksuele necrofiele eend zijn leven een verrassende wending gaf en leest daarbij voor uit zijn bestseller ‘De eendenman’ met achteraf een signeersessie. (gratis)

- Spoedcursus ‘Moerasvogels voor Dummies’ van de Vogelwacht Flevoland (gratis)

- Deelname aan de World Wetlands-wandeling (wandeling (€5,00 per persoon, incl koffie/thee)

- Lezing van Staatsbosbeheer over de voortgang van de reset van het moeras in Oostvaardersplassen (gratis)

Voor de jeugd:
- Voorlezen uit boeken over de dieren die in de Oostvaardersplassen leven met aansluitend een knutselactiviteit (bijdrage: 2,50 voor de kinderen. incl. limonade, koffie thee voor de ouders)

- Waterproefjes doen

- Interactief mini-museum over vogels

- Een warm ontvangst door ‘De Vogeldame’

De knusse ‘voorleeskamer’ wordt mogelijk gemaakt voor De Kringloper Almere. De spullen in die kamer kunnen gekocht worden door bezoekers.

De activiteiten starten om 12:30 en duren tot 16:30.

Adres: Oostvaardersbosplaats 1, Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, in Almere.

Meer info en reserveren:
https://winkel.stadennatuur.nl/moerassige-activiteiten.html