KOP VAN NOORD HOLLAND - Draag jij dieren een warm hart doe? En ben je twee keer per maand beschikbaar?

Wordt dan vrijwilliger bij de dierenambulance!

Wat ga je doen?

Als chauffeur of bijrijder van de dierenambulance ben je twee keer per maand 12 uur oproepbaar. Krijg je een melding, dan stap je in de auto en ga je erop af. Het ene moment haal je ergens een nestje zwerfkittens op en het volgende moment sta je bij een aangereden dier. Stevig in je schoenen staan is daarom wel handig.

Petra de Reuver uit Middenmeer werkt sinds begin 2012 voor Dierenambulance: “Werken bij de Dierenambulance is erg afwisselend en geeft enorm veel voldoening.” Spreekt dit je aan, en wil jij helpen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger via www.dierenambulancedenhelder.nl/steun-ons/vrijwilliger of https://dierenasiel-schagen.nl/werken-bij.

Wie ben jij?

Uiteraard ben je een dierenvriend, maar je kunt ook goed met mensen om te gaan. Je kunt doortastend en tactvol optreden. Als chauffeur moet je in het bezit van een geldig rijbewijs B.

Wat krijg jij?

Een goede inwerktijd en regelmatig trainingen en cursussen. Ook krijg je een onkostenvergoeding en geschikte kleding.

Aanmelden, vragen of meer informatie?

In Hollands Kroon zijn twee dierenambulances werkzaam, namelijk Den Helder/Hollands Kroon en Schagen/Hollands Kroon. De dierenambulance Den Helder/Hollands Kroon draagt zorg voor het noordelijke deel van Hollands Kroon, dienrenambulance Schagen/Hollands Kroon voor het zuidelijke. Nieuwsgierig naar het werk van de dierenambulance? Bekijk deze video’s:

Contact met de dierenambulance Den Helder

Voor Den Helder kun je contact opnemen met Ed van Gemst, via telefoonnummer 06 30 02 72 17 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@dierenambulancedenhelder.nl. Ook kun je een kijkje nemen op de website: www.dierenambulancedenhelder.nl.

Contact met de dierenambulance Schagen

Voor Schagen kun je contact opnemen met Lettie Stronk via telefoonnummer 0224 – 551818 of l.stronk@dierenasiel-schagen.nl. Ook kun je een kijkje nemen op de website: https://dierenasiel-schagen.nl.

Rol van de gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de opvang en vervoer van zwerf-huisdieren en dode dieren, zoals honden, katten, vogels en knaagdieren zoals konijnen en hamsters. Hiervoor hebben we een overeenkomst gesloten met de dierenopvang en dierenambulance Schagen-Hollands Kroon, en dierenopvangcentrum Den Helder en dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon. Zij voeren voor ons de wettelijke taak uit om zwerfdieren op te halen en naar het asiel te brengen. Zwerfhuisdieren die gewond zijn halen zij op en brengen ze naar de dierenarts, voordat ze naar het asiel worden gebracht waar zij wachten op een nieuw baasje. Ook vangen ze ontsnapte of verdwaalde dieren tijdelijk op.