Uit onderzoek blijkt dat er in 2018 ongeveer 1,7 miljoen Nederlanders een lening hebben aangevraagd voor het kopen van een auto. Hierbij werd er een bedrag van 1,5 miljard euro geleend door alle leners. Daarnaast blijkt dat private leasen ook steeds populairder wordt onder de Nederlanders. Geld lenen is dan ook een gemakkelijke en goedkope optie voor het aanschaffen van een auto, voornamelijk voor jongeren. Een lening vergelijken is hierbij natuurlijk wel van belang zodat je kiest voor de optie die het beste past bij jouw budget en wensen.

Als je niet voldoende geld hebt om de auto van jouw dromen aan te schaffen dan zou je ervoor kunnen kiezen om het bedrag dat je nodig hebt voor de aankoop te lenen. Hiermee heb je direct het geld op jouw rekening te staan waarna jij de auto die je op het oog hebt kunt kopen. Na het afsluiten van de lening moet je dit natuurlijk terugbetalen, dat is niet meer dan logisch. Over het algemeen doe je dit door een vast bedrag per maand te betalen, dit past dan ook bij jouw persoonlijke situatie. Je komt dus op deze manier simpel aan het geld dat nodig is, waarna je dit ook weer eenvoudig kunt terugbetalen aan de aanbieder van de lening.

Natuurlijk zitten er ook een paar nadelen aan het afsluiten van een lening. We zij inmiddels allemaal wel bekend met de zin ‘geld lenen kost geld’, dit hebben we al zo vaak gehoord. Deze zin klopt natuurlijk wel als een bus, het is zeker waar. Een lening is, helaas, geen gift, je zult het bedrag terug moeten betalen. Bovendien zal hier dan rente bij op komen, waardoor het vaste bedrag dat je elke maand moet betalen hoger ligt.

Dit is direct nog een nadeel van het afsluiten van een lening. Je moet dus maandelijks een vast bedrag betalen. Aan het begin kun je dit waarschijnlijk eenvoudig betalen, maar naar verloop van tijd verandert jouw maandelijkse budget mogelijk. Je zou bijvoorbeeld jouw baan kunnen verliezen, je verwacht een baby, et cetera. Er zijn ontiegelijk veel situaties die een effect kunnen hebben op jouw maandelijkse budget, maar alsnog zul je steeds dat vaste bedrag moeten betalen.