Alle inzendingen van de dichtwedstrijd voor een nieuwe 'schooldichter van het Clusius' zijn te bewonderen in de bibliotheek van Schagen. 

Het Clusius College heeft Nika Bakker benoemd tot schooldichter 2016-2017. Hiermee volgt zij Jeanel van der Leij op die deze titel vorig schooljaar droeg. In de dichtwedstrijd van het Clusius College worden leerlingen uitgedaagd tot het schrijven van een gedicht om zo mee te dingen naar deze mooie titel. Dit schooljaar waren de gedichten wederom van hoog niveau waardoor de keuze voor de jury niet gemakkelijk was. Een van de juryleden gaf aan regelmatig ontroerd te raken van de inzendingen en onder de indruk te zijn van de dichttalenten.

Het winnende gedicht van Nika komt op een prominente plek te hangen, in de hal van de hoofdingang van de school. Nika raakte geïnspireerd door de Paarse Vrijdag. Een dag die extra aandacht vraagt voor homoseksualiteit. Haar gedicht ging dan ook over de liefde tussen jongeren van welk geslacht dan ook en de gevoelens van twijfel die dat met zich mee kan brengen. In de loop van het jaar zal zij nog twee gedichten schrijven. De tweede prijs was voor Emma Canters uit die een zeer persoonlijk gedicht schreef en derde werd Brent van Tol die een gedicht schreef met dieren in de hoofdrol.

De bibliotheek is te vinden in Markt 18, Torenstraat 1a in Schagen.