SCHAGEN - De Frankendael uit Callantsoog is de grote winnaar van de wedstrijd ‘lelies broeien’. Zaterdagmorgen 17 juni ontvingen kinderen van deze school een grote beker. Tweede werd de Torenven uit Warmenhuizen en derde De Zwerm uit Sint Maarten.

In totaal deden negen scholen mee aan de wedstrijd. De kinderen kregen allemaal een medaille. Het tweede potje mag naar een goed doel. Daar hebben de kinderen nog twee weken de tijd voor. De leukste foto’s die gemaakt zijn bij de kweek en het geven aan een goed doel, maken kans op een prijs.

Leerlingen van groepen 5 en 6 van basisscholen in Schagen kweekten lelies op in een potje van ‘Hollandse Tijden’. De klas met de mooiste lelies won een prijs. Zaterdag om 11.00 uur stonden alle lelies van de kinderen op het plein in Callantsoog tentoongesteld. Wethouder Sigge van der Veek reikte de drie prijzen uit aan de klassen met de beste lelie-broeiers.  Daarna konden alle kinderen genieten van een lekkere pannenkoek van De Foyer en zich uitleven op het springkussen.

Het was voor de kinderen een bijzonder project, dat past in ‘met de klas de boer op’ van de LTO-KAVB. Omdat in deze regio veel bloembollen worden geteeld, liet de land- en tuinbouworganisatie op deze manier de basisschoolleerlingen kennis maken met potlelies. Het was ook een mooie gelegenheid voor gemeente Schagen en ondernemers om het nieuwe logo van de kustplaatsen te introduceren. ‘Hollandse Tijden’ stond op de potjes.

Wat zijn Hollandse Tijden?

Nederland is bekend om polderlandschap achter stranden en blonde duinen. Bijna nergens in ons land zie je dat sterker dan aan de kust bij Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten. Het is hier zo typisch en kenmerkend voor ons land, dat wie hier komt onze kust kan beleven als ‘Hollandse tijden’. De ondernemers uit de kustdorpen bundelen zich om die identiteit uit te stralen. Met zijn allen. Met steun van de gemeente. Met een sterke eigen identiteit kun je namelijk veel meer bezoekers trekken. Het hele project om de ondernemers goed te laten samenwerken, om hen uitingen te doen vinden die Hollandse Tijden uitstralen, het aanbod hierop af te stemmen en ook de gemeentelijke besluitvorming; dat is project Hollandse Tijden.