SCHAGEN - Als fervent fietser weet je dat het weer geen excuus mag zijn om je geliefde sport niet uit te oefenen. Weer of geen weer, je kunt gewoon de weg op! In de herfst en winter heb je dan wel te maken met andere weersomstandigheden dan in de zomerperiode. Denk maar vast vooruit aan de regenachtige dagen, koude wind en misschien zelfs sneeuw of ijzel… Om de elementen te trotseren weet je ook dat fietshandschoenen een essentieel onderdeel zijn van je outfit. Warme en droge handen zijn een groo onderdeel van een comfortabele fietsrit. Wij helpen je graag op weg met enkele tips om op te letten.

Isolatie en Warmtebehoud

Het belangrijkste kenmerk van herfst- en wintervriendelijke fietshandschoenen is hun uitstekende isolatie en warmtebehoud. Handschoenen voor deze seizoenen zijn speciaal ontworpen om je handen warm te houden in koude omstandigheden. Ze zijn vaak gemaakt met geavanceerde isolatiematerialen zoals GoreTex, Thinsulate of PrimaLoft. Deze materialen behouden warmte, zelfs bij lage temperaturen, waardoor je handen comfortabel blijven tijdens lange ritten.

Waterdichtheid en Windbestendigheid

Je handen zijn altijd het eerste slachtoffer, omdat ze vol in de wind en regen terecht komen. Daarom is het belangrijk om fietshandschoenen te kiezen die waterdicht en windbestendig zijn. Kijk dan ook goed of jouw volgende paar deze eigenschappen heeft. Veel handschoenen zijn namelijk wel winddicht en waterafstotend, maar waterdicht is niet altijd een standaard eigenschap…

Ademend Vermogen

Ondanks de focus op isolatie en warmte, is ademend vermogen ook van belang voor winter fietshandschoenen. Fietsen is een intensieve activiteit en het kan gemakkelijk leiden tot zweterige handen. Handschoenen met ademende eigenschappen voeren vocht af en voorkomen dat je handen klam aanvoelen, wat cruciaal is om grip en comfort te behouden. De betere fietshandschoenen hebben een speciaal membraan dat ervoor zorgt dat de handschoenen waterdicht-en winddicht zijn, maar ook goed ademen.

Pasvorm en Comfort

Een goed passende fietshandschoen voorkomt dat er koude lucht binnendringt en zorgt voor een optimale warmtecirculatie. De betere fietshandschoenen hebben meestal een verstelbare klittenband sluiting bij de manchet om een nauwsluitende pasvorm te garanderen.

Reflecterende Elementen

De dagen worden steeds korter in de herfst en winter. Het komt dan ook sneller voor dat je in het donker fietst. Om ervoor te zorgen dat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers, is het verstandig om fietshandschoenen te kiezen met reflecterende elementen. Deze elementen vergroten je zichtbaarheid en dragen bij aan een veiligere fietservaring.

Het juiste paar fietshandschoenen

Met de juiste fietshandschoenen kun je ook in koude en/of natte omstandigheden genieten van je favoriete sport. Zorg ervoor dat je voor alle omstandigheden de juiste handschoenen in huis hebt en blijf lekker fietsen komende herfst en winter!