TUITJEHORN - Diny Rijnsburger-de Gier en cursisten van Atelier Ibis exposeren tot en met 3 april in de bibliotheek in Tuitjenhorn.

Rijnsburger is keramiste, ze woont in Groenveld, vlakbij Schagen, en heeft daar haar atelier aan huis met een prachtig uitzicht. Het Noord-Hollandse landschap is een inspiratiebron voor haar. Dat zie je terug in haar werk: in vorm en lijn, in contrasten tussen licht en donker, ruw en glad. Terugkerende thema’s zijn de natuur, mensen in beweging en muziek. Vaak zoekt ze in het materiaal het contrast: grove klei, raku gestookt, gecombineerd met fijne witte porseleinklei. Ze vindt het spannend om uit een plak klei de contouren van een menselijke figuur te laten ontstaan.

Schilderijen onder water

Cursisten van Atelier Ibis te Alkmaar hebben de wanden van de bieb gevuld met schilderijen rond het thema ‘Onder water’. De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van kunstenaar Hilde Schaap. De spannende ‘onder water effecten’ zijn verkregen door het glaceren met verschillende mediums en door transparante pigment kleuren over elkaar heen te schilderen. Op die manier ontstaat een prachtige dieptewerking.

Zie voor adresgegevens en openingstijden www.kopgroepbibliotheken.nl