HEERHUGOWAARD - De provincie Noord-Holland verricht van 1 tot en met 12 mei 2017 asfaltwerkzaamheden op de westelijke rijbaan van Heerhugowaard richting Alkmaar (N242). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder in beide richtingen zorgen, zoals filevorming of vertraging.

Avond- en nachtafsluitingen N242, dinsdag 2 t/m vrijdag 5 mei

  • In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei wordt gewerkt van 21.00 tot 05.00 uur. Het verkeer wordt via 1 rijstrook langs de werkzaamheden geleid. Tijdens deze nacht zijn de toe- en afrit van de Smaragdweg, de  toerit van de Diamantweg en de toe- en afrit van de N508 dicht.
  • Ook in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 mei en de nacht van donderdag 4 mei op vrijdag 5 mei wordt gewerkt van 21.00 tot 05.00 uur. Het verkeer wordt via 1 rijstrook langs de werkzaamheden geleid. Tijdens deze nacht zijn de toe- en afritten van de Diamantweg en de N508 dicht.
  • Het verkeer wordt in bovenstaande nachten via 1 rijstrook langs de werkzaamheden geleid. Tijdens deze nachten zijn de toe- en afritten van de Schermerweg (N243) normaal toegankelijk. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N243 en de Westtangent. Verkeer richting het Kooimeerplein wordt omgeleid via de afrit Diamantweg.

Weekendafsluiting 5-8 mei: ernstige hinder verwacht

  • In het weekend van vrijdag 5 mei, 20.00 uur, tot en met maandag 8 mei, 05.00 uur, is de westelijke rijbaan richting Heerhugowaard (N242) volledig afgesloten.
  • De N242 is normaal toegankelijk voor doorgaand verkeer vanuit Heerhugowaard richting de A9 en/of de afrit Smaragdweg. Dit verkeer wordt over de middenberm naar de tegenovergestelde hoofdrijbaan geleid.
  • De toe- en afritten van de N242 in de richting van Alkmaar zijn eveneens afgesloten. Dit geldt niet voor de afrit van de N242 naar de N508: deze blijft tijdens de weekendwerkzaamheden open.

Deze weekendafsluiting kan zorgen voor ernstige verkeershinder, zowel van Heerhugowaard naar Alkmaar als vice-versa.

Avond- en nachtwerkzaamheden zonder afsluitingen

  • In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 mei wordt gewerkt van 20.00 tot 06.00 uur. Er zijn dan geen afsluitingen, maar het verkeer wordt via 1 rijstrook langs de werkzaamheden geleid.

Rijdende afzetting overdag

Doordeweeks zijn overdag geen afsluitingen. Wel wordt van maandag 1 mei tot en met vrijdag 12 mei tussen 9.30 en 15.00 uur gewerkt met een rijdende afzetting op de N242 richting Alkmaar. Het verkeer wordt langs de afzetting geleid.

Omleidingsroute

Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid over de N9, N245 en N504. De omleiding geldt in beide richtingen en staat met borden aangegeven.

Mijd de N242 tijdens de werkzaamheden

De provincie adviseert weggebruikers om de N242 tijdens de werkzaamheden te mijden. Maak gebruik van het openbaar vervoer. Vanzelfsprekend wordt aan nood- en hulpdiensten zo nodig te allen tijde doorgang verleend.

Afhankelijkheid weersomstandigheden

De provincie voert tot en met juli 2017 werkzaamheden uit op diverse locaties aan de Ring Alkmaar Noord-Oost. Alle geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Kijk voor een actueel overzicht op de projectpagina van Ring Alkmaar-Oost. Vanzelfsprekend worden omgeving en weggebruikers voor aanvang van alle afsluitingen geïnformeerd.

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800-020 06 00 (gratis) of per e-mail. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de projectpagina van Ring Alkmaar-Oost of Twitter.