SCHAGEN - De Energy Challenges Noord West 2019 zijn officieel van start na een spetterende kick-off op 15 januari. Teams van 17 basisscholen in Noord-Holland gaan tot en met 23 mei campagne voeren. Het doel: zoveel mogelijk mensen bereiken, zoveel mogelijk energie besparen en slimmer met afval omgaan.

In gemeente Schagen doen RKBS Sint Aloysiusschool, PCB De Ark, OBS Julianaschool Centrum uit Schagen en PCB De Regenboog uit Sint Maarten mee.

De acht sterren
Tijdens de campagne kan ieder team acht sterren halen. Sterren worden onder meer uitgedeeld voor een communicatieactie over duurzaamheid, het organiseren van een evenement en een aantoonbare besparingsactie (deelnemende scholen zijn uitgerust met software om energieverbruik- en besparing te meten).

Sjeela, 'de razende reporter', gaat de scholen langs en deelt sterren uit wanneer de teams succesvol een actie hebben georganiseerd. De razende reporter doet ook verslag van de campagnes op de scholen, deze zie je terug in de nieuwsbrief de komende maanden.

Bij het behalen van alle sterren krijgt een team de 'ticket' naar de finale. Daar presenteren de kinderen hun campagnes en worden er prijzen uitgereikt.

Op dit filmpje ontmoet je Sjeela, de reporter van de Energy Challenges Noord West 2019