SCHAGEN - Afgelopen zaterdag 2 februari was er weer afzwemmen in Zwembad De Wiel. Naast dat er werd afgezwommen voor het Zwem A-B-C werd er deze middag ook afgezwommen voor het EasySwim-diploma. Een primeur, want dit gebeurde voor de eerste keer.

In september 2017 is deze groep begonnen met haar zwemlessen volgens de nieuwe EasySwim-methode waarbij praktijkgerichter wordt gewerkt.

Zwemveiligheid en plezier wordt voor het EasySwim-diploma uitgedrukt in 9 praktijksituaties die aansluiten op de belevingswereld van het kind en zijn een combinatie van alle elementen voor de juiste zwemvaardigheid. Bij het diploma draait het om het leren van benodigde vaardigheden en het vervolgens leren toepassen in herkenbare situaties. Belangrijk hierbij is dat het kind plezier heeft en zich betrokken voelt. Het diplomazwemmen wordt een diplomafeest en het kind wordt op deze dag niet meer beoordeelt op techniek. Dit is daarvoor al gebeurd. Op deze manier wordt het diplomazwemmen een fijne en leuke afsluiting van de zwemles. Een beetje vergelijkbaar met het doen van een afscheidsmusical in groep 8.

Al na 66 klokuren hebben deze kanjers hun EasySwim-diploma behaald, welke gelijkwaardig is aan een C-diploma.