SCHAGEN -Of je nu een manager, teamleider of gewoon enthousiaste teamspeler bent die graag het nieuwe jaar wilt starten met een knal, deze blog is precies wat jij nodig hebt! Het lijkt nog een hele poos weg, maar nu het laatste kwartaal nadert is het langzaam maar zeker tijd om ons te gaan oriënteren op de plannen voor het volgende jaar. Heb jij al nagedacht over je Nieuwjaarsresoluties? Ik heb het dan trouwens niet over die paar kilo's kwijtraken of eindelijk gitaar leren spelen. Ik heb het over de grootse plannen voor jullie team. Want wanneer je remote werkt is het belangrijk om in verbinding te blijven. Hoe zorg jij ervoor dat jullie samen groeien in 2024?

Het creëren van een teamvisie


Herinner je je nog die eerste keer dat je team echt synchroon liep? Die magie wil je vasthouden, toch? Een gedeelde visie is precies wat je nodig hebt om die synchroniciteit vast te blijven houden. Maar hoe creëer je die? Begin met een open gesprek! Wat zijn jullie gezamenlijke waarden? Wat willen jullie bereiken? Je zult versteld staan hoe een duidelijke, gezamenlijke visie jullie dichter bij elkaar kan brengen en hoe fijn het samenwerken gaat als de neuzen dezelfde kant op staan.

Collectieve doelstellingen


Stel je voor, iedereen in het team streeft naar hetzelfde doel. Dat is wat je wil toch? Natuurlijk heeft iedereen individuele doelen en targets waar hij of zij aan werkt maar door collectieve doelen te definiëren en de individuele doelen hierop aan te laten sluiten maak je de weg vrij voor succes! Denk erover na, praat erover en het belangrijkste: schrijf ze op. Zorg dat iedereen aan boord is en ga ervoor! Voel je die energie al stromen?

Persoonlijke ontwikkelingsplannen


Groei begint bij het individu, ben je het daarmee eens? Het aanmoedigen van je teamleden om persoonlijke ontwikkelingsplannen te maken en ze te integreren in de teamdynamiek, kan wonderen doen. En wie weet, misschien ontdek je talenten binnen je team die je nooit had verwacht! Maak van persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderwerp, niet alleen binnen je team maar binnen de gehele organisatie. Zorg ervoor dat het tijd voor ingepland wordt zodat iedereen de ruimte voelt om écht aan zijn of haar individuele ontwikkeling te werken.

Virtuele team-building activiteiten

Wie zei dat remote werken saai moet zijn? Heb je al eens een virtuele kookles of online spelletjesavond geprobeerd? Team-building hoeft niet fysiek te zijn om effectief te zijn. Probeer het maar eens uit; je zult versteld staan van de lachende gezichten op je scherm. Je kunt bijvoorbeeld feestdagen samen vieren online. Je kunt zakelijke Sinterklaas presentjes van Tezet bestellen en deze bij jouw medewerkers thuis laten bezorgen óf lootjes trekken en iedereen een gedicht voor een ander laten schrijven. Hoe je het ook aanpakt, je kunt ervan op aan dat het een groot succes wordt.

Plan het uit en ga ervoor!

Dus, wat wordt jouw Nieuwjaarsresolutie voor het team? Is het tijd om samen die volgende stap te zetten en te groeien in 2024? Met deze ideeën en een beetje creativiteit, ben ik ervan overtuigd dat jij en je team er klaar voor zijn. Bestel bij Tezet.nl