SCHAGEN - De online markt groeit steeds sneller en wordt steeds belangrijker in het laten groeien van je bedrijf. Om hier goed op in te kunnen spelen is het van belang dat er naast sterke social media accounts ook een sterke website is.

Een website is een soort visitekaartje van het bedrijf. Er zullen op verschillende manieren naar worden verwezen. Hierbij is het van belang dat de site een verlengde is van het bedrijf. Als je er nog geen hebt is het slim om deze snel te creëren. Ook kan je een nieuwe website laten maken door een extern bureau. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat het niet naar jouw smaak zal zijn of niet zal aansluiten bij je bedrijf. Wanneer je het creëren van een site uitbesteedt zullen zij altijd met jou in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat alles naar wens is.

Het bouwen van dit online verlengde brengt veel gedachtegangen met zich mee. Zo zijn er een hoop elementen om rekening mee te houden. Hier volgen maar liefst 15 tips om de website van je dromen te bouwen.

1.Houdt altijd het doel voor ogen.

Bij het opzetten van een concept van je online site is het belangrijk dat je een doel voor ogen hebt. Wat is de actie die je wilt dat de bezoekers gaan nemen. Is dit inschrijven voor een nieuwsbrief of gewoon informatie opdoen. Zorg ervoor dat je dit voor ogen hebt en ook blijft houden.

2. Houdt de inhoud simpel en duidelijk.
Wanneer je een site opent en er komen meerdere dingen tegelijk op je af kan je hier best van schrikken. Dit zorgt ervoor dat bezoekers snel weer weggaan. Zorg ervoor dat de pagina’s simpel en duidelijk zijn ingericht.

3. Houd rekening met zoekwoorden.
Om goed zichtbaar te kunnen zijn voor je doelgroep moet je rekening houden met de zoekwoorden die zij zullen toepassen in de zoekopdracht. Je kunt een zoekwoordenonderzoek doen om erachter te komen welke woorden dit zijn.

4. Leg interne links.
Om ervoor te zorgen dat bezoekers snel van de ene naar de andere pagina gaan is het belangrijk dat er interne links worden geplaatst.

5. Zorg voor relevante afbeeldingen.
Wanneer je gebruik maakt van afbeeldingen of filmpjes moeten deze wel echt relevant zijn aan het onderwerp. Anders zorgt het alleen maar voor verwarring. Let er ook op dat deze afbeeldingen rechtenvrij zijn. Anders kan je juridische problemen krijgen met de maker.


6. Zorg voor goede leesbaarheid.
Het is belangrijk dat alle inhoud goed en duidelijk leesbaar is. Zorg ervoor dat er niet te kleine letters of onleesbare lettertypes tussenstaan.

7. Let op een mobiele versie.
Een goede website is fijn, maar deze moet ook goed zichtbaar en leesbaar zijn op een mobiel. Steeds meer mensen zoeken online op hun telefoon. Wanneer de pagina’s niet goed laden zullen ze sneller afhaken.

8. De homepagina is de belangrijkste pagina.
Wanneer bezoekers je website openen is het eerste wat zij zien de homepagina. Hier vindt de eerste indruk plaats. Is deze slecht dan zullen bezoekers eerder afhaken.

9. Zorg voor goede balans tussen beeld en tekst.

Om te zorgen dat bezoekers geboeid blijven op de verschillende pagina’s is het belangrijk om een goede balans te hebben tussen tekst en beeld. Bij te veel tekst zullen niet veel mensen alles lezen. Terwijl bij te veel afbeeldingen er misschien te weinig informatie wordt gegeven.

10. Denk hoe je doelgroep denkt.
Om ervoor te zorgen dat je bezoekers lang op je website blijven hangen moet deze ingedeeld zijn naar hoe zij het graag hebben. Waar plaats je die actieknop, waar zal de bezoeker het eerst kijken?

11. Zorg voor terugkerende elementen.
Om voor herkenning te blijven zorgen is het belangrijk dat op de verschillende webpagina’s dezelfde terugkerende elementen naar voren komen.

12. Laat een duidelijke navigatie terugkomen.
Om het de bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken om over te gaan tot een actie is het van belang om een goede navigatie te hebben. Maak deze logisch en zorg ervoor dat je makkelijk terug kunt naar de vorige pagina.

13. Schrijf kort en bondig.
Belangrijk is dat je teksten niet te lang zijn. Mensen willen graag in één oogopslag zien waar ze aan toe zijn. Dit doe je door kort en bondige teksten te schrijven.

14. Toch uitbesteden?
Kies je er voor om het creëren van je website uit te bouwen? Kies dan voor SAM Design: webdesign bureau. Zij helpen jou in het opzetten van een goed en functioneel webdesign.

15. Zorg voor goede beveiliging van website.
De laatste tip is om te zorgen voor een goede beveiliging. Doe je dit niet dan loop je meer kans om gehackt te worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook is het onveilig voor de bezoekers die naar je website komen. Kortom zorg ervoor dat je voldoende beschermd bent tegen hackpogingen.