SCHAGEN - Schagen is een actieve gemeente als het gaat om sporten. Er zijn heel wat verschillende verenigingen om aansluiting bij te vinden. Zo kun je onder meer kiezen voor badminton of fietscrossen. Zeker als je net in Schagen bent komen wonen of de omgeving nog niet zo goed kent, is het goed om te kiezen voor een vereniging. Zo heb je gelijk meer contact met de gemeenschap en heb je ook voldoende beweging.


Sporten rondom Schagen

Rondom Schagen kun je behoorlijk wat interessante sporten beoefenen. Een van de meest populaire sporten in de gemeente is Badminton. Buiten Schagen kun je uiteraard genieten van het topvoetbal van AZ, in Alkmaar, op rijafstand van Schagen. Daarnaast kun je in Schagen zelf aan de slag met fietscrossen, zwemmen en tennissen.

Badminton

Badminton is in Schagen al erg populair, maar twee badmintonclubs in Schagen hebben samen deelgenomen aan de ledenwervingsactie van de Nederlandse Badminton Bond. Op die manier wordt deze sport nog meer op de kaart gezet. De shuttles halen bij deze racketsport een snelheid tot wel 400 kilometer per uur. De sport is toegankelijk voor jong en oud. In Schagen zijn er twee verengingen waarbij je deze sport kunt beoefenen: de Badminton Club Schagen en de Polisport Badminton. Voordeel van deze sport is dat het geen dure sport is om te doen.

Voetbal

Voetbal is in iedere gemeente van Nederland erg populair en dat is in Schagen niet anders. Dat komt uiteraard ook doordat er een topclub in de buurt zit. In Alkmaar vinden we AZ. Deze club weet regelmatig tot de hogere regionen van de Eredivisie te komen. Als je zelf eens wilt proberen om te voetballen als een prof, kun je terecht bij Schagen United. Wil je genieten van professioneel voetbal, breng dan een bezoekje aan de wedstrijden van AZ. Om het nog spannender te maken kun je ook wedden op AZ bij de beste online casinos van Nederland. De voetbalclub heeft bovendien Kansino als hoofdsponsor. Als je gokt bij deze bookmaker, maakt dat het kijken van de wedstrijden extra spannend.

Fietscrossen

Is voetbal niets voor jou en ben je op zoek naar een extremere sport? Dan is Fietscrossen misschien een interessante optie. Bij de Fietscrossvereniging Schagen en omstreken leer je de beste trucs op de BMX. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld clubwedstrijden, het crossweekend, de clubdag, pietenrace en de opstapdagen. Natuurlijk ontwikkel je bij deze vereniging je BMX-talent, maar je mag er ook recreatief crossen. Wil je serieus verder in de sport, dan kun je bij de vereniging trainen op verschillende banen om daarna wedstrijden te gaan rijden. De vereniging heeft een eigen fietscross wedstrijdbaan op het industrieterrein ‘de Witte Paal’ in Schagen. De baan is 331 meter lang. De club bestaat al sinds 1983.

Zwemmen

In een land als Nederland mag zwemmen natuurlijk niet ontbreken. Ook in Schagen kun je zowel recreatief als in wedstrijdverband zwemmen. Je vindt de beste aansluiting bij ZV Aquarius. Het nieuwe seizoen begint altijd in de maand september. Je kunt ook een keertje vrijblijvend meetrainen om te kijken of het wat voor je is. Er worden op verschillende dagen trainingen georganiseerd, waaronder op de woensdag en donderdag. De meeste trainingen vinden plaats in de avonduren, zodat iedereen mee kan doen. Bij ZV Aquarius word je een ster in borstcrawl dankzij de borstcrawlcursus. Daarnaast kun je trainen voor het wedstrijdzwemmen. De vereniging is er voor alle waterratten. De zwemmers, coaches en trainers doen er alles aan om er iets gezelligs van te maken. Zo kun je op je eigen niveau trainen.

Tennissen

Een van de meest beoefende sporten in Nederland is tennis, en dat is in Schagen niet anders. Niet voor niets is de Schager Tennisclub al jaren een begrip in en rondom Schagen. Het is een van de grootste verenigingen van de gemeente en deze bestaat al sinds 1931. Inmiddels heeft de tennisclub meer dan 600 leden. De club beheert tien banen, waarvan er acht het hele jaar door gebruikt kunnen worden. De andere twee banen zijn van gravel gemaakt en zijn speelbaar van 1 april tot 1 oktober.

De Schager Tennis Club onderhoudt de banen goed en heeft alle banen voorzien van verlichting. De club heeft een eigen clubhuis dat ’t Paviljoentje heet. Hier kun je na een potje tennis nog even uitrusten, napraten en wat lekkers drinken. De club zoekt nog nieuwe leden en je kunt je gemakkelijk aanmelden bij Marja Kramer. Verder is het mogelijk om digitaal te reserveren als je de baan opgaat. Op die manier is de baan voor je gereserveerd en kun je meteen je gang gaan. Daarnaast bij de tennisclub tennisles te volgen. De club speelt ook in wedstrijdverband en competities, speciaal voor de echte fanatiekelingen. De club vraagt een jaarlijkse contributie in twee termijnen. De kosten zijn afhankelijk van de leeftijd. Zo betaal je boven de 18 jaar een jaarlijks bedrag van 154 euro voor de contributie.