SCHAGEN - Achter veel sportverenigingen schuilt een onmisbare stille kracht. Iemand die op de achtergrond van alles regelt. Iemand die zorgt dat alles klaar staat, bij alle vergaderingen aanwezig is en die na afloop van de training ook nog even het licht uit doet. Bij Polisport tafeltennis is dat Cor Molenaar. Hij is voorzitter, penningmeester, trainer, organisator van toernooien, motivator en een inspiratiebron voor veel leden. Elke sportvereniging zou willen dat ze Cor in het bestuur hadden.

In de kleedkamer in de Waldervaart Sportzaal zitten alle leden om de tafel. Er staan drankjes en hapjes op tafel want vandaag is het Oliebollentoernooi. Een toernooi voor iedereen van de club, georganiseerd door Cor. Hij is al 38 jaar de voorzitter. In al die tijd is er geen andere kandidaat geweest die zijn taken wilde overnemen. “Omdat niemand het zo goed kan!” zeggen de leden. Al snel regent het nog meer complimenten aan het adres van Cor.

Plezier in verliezen
Cor is sociaal, organisatorisch sterk, heeft passie voor de sport en motiveert graag anderen. “Dit is de liefste man van Schagen!” roept een lid terwijl hij Cor een schouderklop geeft. Zelf speelt Cor in het tweede team, maar hij speelt net zo lief tegen tegenspelers van een ander niveau. Hij is al een aantal keer clubkampioen geweest en heeft diverse toernooien zoals Open Schager Tafeltenniskampioenschap en Open Zijper Kampioenschap gewonnen. Met zijn 64 jaren jong ziet hij nu de jongere generatie winnen. En daar geniet hij ook van: “Gijs kwam hier een jaar of acht geleden binnen. Ik kon toen nog makkelijk van hem winnen, maar nu is hij toch echt veel beter dan ik!” Cor vertelt het met een zekere trots. “Het mooiste is om te zien dat mensen zich ontwikkelen. Dat ze plezier hebben in de sport.” Voor de jeugd is Cor een echte inspirator. Hij dwingt respect en waardering af. Voor zijn inzet, zijn passie en de betrokkenheid bij de mensen.

Inspirator
Dat de goede sfeer in de club ook te danken is aan de inzet van Cor kan Ingrid beamen. Ingrid speelt paratennis bij de club. Na een ongeluk moest ze revalideren en haar oude sport kunstzwemmen opgeven. “Ik was heel erg gemotiveerd om weer te gaan sporten. Cor heeft mij opgevangen, getraind en steeds gestimuleerd om verder te komen.” Het is nog maar een jaar geleden dat Ingrid uit het revalidatiecentrum kwam. In dit jaar is ze gepromoveerd naar de 5e klasse. Naast Ingrid zijn er meer leden met een beperking bij Polisport. “Iedereen kan hier lid worden”, zegt Cor, “Vanaf een jaar of 9 beginnen ze meestal. Ons oudste lid is over de 80! We hebben hier een hele leuke club en een goede verstandhouding met elkaar.” De club kent een vaste kern van betrokken leden, waarvan er veel ook lang lid blijven. Op dit Oliebollentoernooi wordt er niet naar niveau gekeken en spelen ze allemaal tegen elkaar. Het is díe sfeer die de betrokkenheid bij de leden hoog houdt.

Kloppend hart
In januari organiseert Cor het Open Schager Tafeltenniskampioenschap. Daar mogen alle clubs aan meedoen. In totaal is hij zo’n 6 uur per week kwijt aan alle taken die hij doet. Nu hij met prepensioen is, heeft hij er meer tijd voor. Gelukkig maar, want eigenlijk is Cor onmisbaar voor de club. Wat vindt hij zelf het leukst om te doen? “Het organiseren van toernooien vind ik erg leuk. Het trainen van de recreanten ook. Maar het allermooist vind ik het om mensen steeds beter te zien worden. Ik mag mensen graag motiveren!” Cor is de duizendpoot van Polisport die het hart van de vereniging laat kloppen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Polisport tafeltennis kunt u contact opnemen met secretaris Jan Spruijt; jmcm8@xs4all.nl, 0224-21 32 20.