SCHAGEN - Woensdag 29 maart om 10.30 uur planten de kinderen van groep 5 van de St. Barbaraschool samen met wethouder Sigge van der Veek drie jonge bomen en meer dan 900 heesters. Door een participatieproject realiseert de school in samenwerking met de gemeente een Kiss & ridestrook aan de Bogtmanweg. Tijdens de Boomfeestdag voeren de kinderen met het planten van de boompjes het “groene deel” van het project uit.

Het thema van de Boomfeestdag is “Bomen Verbinden”. Dit thema verwijst naar het feit dat in 60 jaar tijd miljoenen kinderen ongeveer 10 miljoen bomen (2200 voetbalvelden) hebben geplant. Zo hebben zij op een positieve manier zich verbonden met de natuur.

Schagen groeit door!

De Boomfeestdag is in onze gemeente ook het officiële start moment van het project ‘Schagen groeit door!’ Hierin wil wethouder Sigge van der Veek zijn streven waarmaken om heel veel nieuwe bomen te planten in Schagen. “Als wij veel bomen planten, zorgen we voor een groene toekomst van Schagen. Daar hebben we zelf invloed op”, zegt de wethouder. Tijdens dit project werkt gemeente Schagen aan onze vergroening door onder andere een grote hoeveelheid bomen en struiken aan te planten. Met Boomfeestdag 2017 trappen we een reeks aan “groene acties” af. Let op deze rubriek voor de volgende actie in het project “Schagen groeit door”.