WARMENHUIZEN - Na het grote succes van het eerste boek van Verkamman over zijn solo motorreis door Centraal Azië, is nu Oskar's tweede boek een feit: Onbekend Zand. Hierin neemt Oskar de lezer mee op een epische motorexpeditie door landen als Iran, Irak, Oman en Saoedi-Arabië.


Onbekend Zand

Oskar gaat op een onvergetelijke reis door het unieke en soms mysterieuze Midden-Oosten. Hij rijdt door magistrale landschappen en neemt de lezer mee op een eindeloze rit door duizend kilometer leegheid. De Noord-Hollander rijdt onverschrokken het onbekende zand van de woestijn in en krijgt daar geleidelijk aan een band mee.

Het hart van het Midden-Oosten

Op zijn adembenemende reis ervaart Oskar soms de gewelddadige geschiedenis van de landen waar hij doorheen trekt en ontdekt hij de schoonheid, diversiteit en complexiteit van het Midden-Oosten. Het boek biedt een diepgaande kijk op de mensen, cultuur, en landschappen die Oskar onderweg tegenkomt.

De lezer beleeft met Oskar een nachtelijke rit door het duistere Bagdad, voelt de adrenaline van een achtervolging door de geheime politie in Saoedi-Arabië, en geniet van de rust van overnachten in een tent diep in de uitgestrekte woestijn.

"De motor is tot zijn achteras weggezakt in het fijne zand van de Rub al-Khali woestijn, de grootste aaneengesloten zandvlakte ter wereld in het zuiden van Saoedi-Arabië. En binnen een uur is het donker. Hoewel de dag er bijna op zit is het nog bloedheet en het zweet gutst over mijn lijf als ik een poging onderneem om de motor vlot te duwen. Kansloos. Zonder hulp ga ik de motor nooit loskrijgen. Er zit niets anders op: ik haal mijn tentje tevoorschijn en maak me op voor een nacht in het zand."

Over de auteur

De Noord-Hollandse Oskar Verkamman is ondernemer, gezinsman, schrijver en een gepassioneerde avonturier met een diepe liefde voor reizen, avontuur en het delen van verhalen.

Het boek Onbekend Zand is – net als zijn eerdere boek 'De Man aan de Overkant' - exclusief verkrijgbaar op https://www.verkamman.nl. Oskar is eveneens beschikbaar voor lezingen over zijn boeken en reizen, en als motivational speaker over ondernemen en leiderschap.