SCHAGEN - Op vrijdag 20 april is de aftrap gegeven voor het Duurzaamheidspodium. Op het Regius College kwamen de studenten van de HBO opleiding Business Studies aan InHolland in Alkmaar, de 4 VWO leerlingen van het Regius College, leraressen, initiatiefneemster van de Toekomststoel, voorzitter van de Ondernemers Federatie Schagen (hierna: OFS) en wethouder Sigge van der Veek bij elkaar om met elkaar kennis te maken.

De studenten helpen gemeente Schagen om input te krijgen voor het Duurzaamheidspodium dat gemeente Schagen op 10 oktober organiseert. Op deze landelijke Dag van de Duurzaamheid worden ondernemers en jongeren uit Schagen met elkaar verbonden. Ter voorbereiding op de organisatie van het Duurzaamheidspodium wordt de hulp ingeschakeld van ondernemers en leerlingen.

Duurzame ondernemers

Om het duurzaamheidspodium te doen slagen gaat de gemeente informatie ophalen bij ondernemers uit Schagen. “Wij willen graag weten wat er leeft en hoe ondernemers met duurzaamheid omgaan. Daarvoor zijn wij op zoek naar de duurzame ideeën, visie en behoeften van bedrijven voor nu en in de toekomst”, licht wethouder Sigge van der Veek toe. “Hiervoor hebben wij de hulp van tweede- en derdejaars HBO studenten van de opleiding Business Studies aan InHolland in Alkmaar ingeschakeld.” Mark op den Kelder student aan InHolland: “Vanuit mijn studie ben ik geïnteresseerd in het ondernemerschap en met het thema ‘Duurzaamheid’ heb ik het idee dat ik mijn steentje kan bijdragen.” De resultaten van deze interviews worden geanalyseerd en leveren een directe bijdrage aan het Duurzaamheidspodium. De OFS is nauw betrokken bij de voorbereidingen op het Duurzaamheidspodium.

De Toekomststoel

Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dit wil de gemeente doen door op het Duurzaamheidspodium de ‘Toekomststoel’ aan te schuiven! Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek en wordt de stem van de toekomstige generaties gewaarborgd. Hiervoor gaan 4 VWO studenten van het Regius College uit Schagen langs basisscholen met een lesprogramma over duurzaamheid. Tijdens deze les versieren de basisschoolleerlingen de stoel, waarna zij hun boodschap voor de toekomst mogen uitspreken op de ‘Toekomststoel’. Hun stem wordt gepresenteerd op het Duurzaamheidspodium.