SCHAGEN - De provincie Noord-Holland werkt aan de hoofdrijbaan van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt vanaf woensdag 14 december tot en met donderdag 22 december 2016 de aansluiting van de Snevert in Schagen op de N241 afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Tevens is het noodzakelijk de Muggenburgerweg aan de oostkant van de N241 af te sluiten vanaf donderdag 22 december 2016. Het auto- en (brom)fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Naar verwachting wordt vanaf donderdag 22 december 2016 een groot gedeelte van de nieuwe hoofdrijbaan van de N241 tussen Schagen en Verlaat opengesteld voor het doorgaande verkeer. Op woensdag 14 december 2016 wordt ook de nieuwe rotonde Kogerlaan in gebruik genomen en is de Kogerlaan weer toegankelijk voor al het verkeer.

Omleiding autoverkeer Snevert

Het autoverkeer wordt via de Haringhuizerweg en Lutjewallerweg naar de Snevert en achterliggende bestemmingen omgeleid en vice versa. De ijsbaan blijft bereikbaar. De verkeerssituatie voor het (brom)fietsverkeer blijft ongewijzigd.

Omleiding auto en (brom)fietsverkeer Muggenburgerweg (oost)

De (brom)fietsoversteek wordt afgesloten. Het auto- en (brom)fietsverkeer wordt omgeleid via de Haringhuizerweg en Dorpsstraat naar de Muggenburgerweg en achterliggende bestemmingen en vice versa.

De werkzaamheden aan de parallelweg ter hoogte van de Muggenburgerweg (oost) nemen tot en met 30 juni 2017 in beslag. Dan wordt de (brom)fietsoversteek bij de Muggenburgerweg weer opengesteld en de Muggenburgerweg aangesloten op de nieuw aangelegde parallelweg