WARMENHUIZEN/TUITJENHORN - De aanleg van een nieuwe weg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn is begonnen. De Ontbrekende Schakel wordt deze weg genoemd. Het wordt een oost-west verbinding tussen de Dergmeerweg en de Veilingweg.

Volgend jaar kunnen de automobilisten gebruik maken van deze nieuwe weg tussen de kernen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. De omgevingsvergunning voor de weg lag tot vrijdag 3 maart 2017 ter inzage. Tegen de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren ingediend.

We zijn op 7 maart begonnen met de aanleg van de weg, die volgens de planning  uiterlijk 1 maart 2018 gereed moet zijn. Op de nieuwe weg mag maximaal 60 km/u worden gereden. Bromfietsers mogen ook van de weg gebruik maken, maar voor fietsers is de weg verboden.

Nieuwe weg ontlast

Door de aanleg van de nieuwe route worden de Kalverdijk en vooral de Koorndijk ontlast van het vele verkeer dat er nu nog overheen rijdt. De Kalverdijk en de Koorndijk worden in de toekomst ingericht als 30 km gebied. Het doorgaande verkeer zal hierdoor nog meer gebruik gaan maken van de “ontbrekende schakel”.

De provincie Noord-Holland verleent subsidie aan de aanleg van de Ontbrekende Schakel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Dekker B.V. bouw en infra uit Warmenhuizen. Als de aanleg van de weg is voltooid, volgt een officiële opening en in gebruik name van de weg.