SCHAGEN - Aan de Spoetnikstraat in Dirkshorn ligt een terrein dat geschikt is voor woningbouw. Hier kunnen acht starterswoningen komen. Wij als gemeente zetten binnenkort een prijsvraag uit. Maximaal vijf ondernemers worden vervolgens uitgenodigd om hun plan in te dienen en een bod te doen voor de grond.

Samen met een afvaardiging van de dorpsraad van Dirkshorn hebben we gewerkt aan randvoorwaarden en uitgangspunten voor locatie ‘de paardenbak’ aan de Spoetnikstraat. Hier kunnen acht duurzame starterswoningen komen, betaalbaar voor mensen die voor het eerst in hun leven een huis kopen. Dit kunnen heel goed jonge inwoners van Dirkshorn zijn die nu nog thuis wonen.

Op 24 juli 2017 gaan we dit plan via Tendernet in de markt zetten. Voor de prijsvraag nodigen wij 3 tot 5 ondernemers uit voor het indienen van een plan en het neerleggen van een bod voor de grond. De ontwikkeling van de openbare ruimte rondom de woningen moet in het plan worden meegenomen. Ondernemers, bouwers en marktpartijen die interesse hebben, kunnen meer informatie over de locatie, opdracht en conceptuele invulling voor de prijsvraag zien op de website van de paardenbak.