SCHAGEN - Een inwoner van Warmenhuizen is bezocht door een persoon die zich uitgaf als medewerker van gemeente Schagen. Deze persoon beweerde kleding over te hebben van een modeshow. De inwoner zou zijn uitgekozen om deze kleding te kopen. Trapt u daar alstublieft niet in. Als gemeente waarschuwen we met klem dat de gemeente nóóit aanbelt voor handel.

Deze ‘verkoper’ blijkt ook brutaal, na aanbellen dringt hij binnen. Zijn gedrag is intimiderend en het lijkt er op dat hij speciaal oude mensen benadert. Hij zegt dat hij van gemeente Schagen komt. Dat is gelogen. De gemeente stuurt nooit mensen op pad om te verkopen.

Ook de politie waarschuwt op de site politie.nl voor deze oplichtingstruc. Jassen worden te koop aangeboden of ‘gratis’ weggegeven; waarvoor slechts 'alleen de btw betaald' moet worden. Achteraf blijkt dat het gaat om oude jassen zonder waarde. De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. De oplichters hebben elders in de regio ook toegeslagen. Veelal ouderen worden slachtoffer van de oplichter(s). Het is dan ook belangrijk dat ouderen op de hoogte worden gebracht van deze vorm van oplichting.

Wat te doen?

De tip van de politie is; aan volwassen kinderen met ouders die nog zelfstandig wonen: praat hier over met je ouders. Voor de potentiële slachtoffers: koop niets aan de deur. Vraag personen aan de deur later terug te komen als er iemand op visite is of doe de deur niet open als je het niet vertrouwt. Geef nooit geld; en zeker geen pinpas of pincode. Nadere informatie staat op de website van de politie.