SCHAGERBRUG - Een verwarde man heeft gisterenochtend in Schagerbrug geprobeerd agenten neer te steken. Dat is uiteindelijk niet gelukt, al had de politie flink wat tijd nodig om hem op andere gedachten te brengen.

Dat meldt wijkagent Kees Hol op Twitter. Hij schrijft dat de belaagde agenten pepperspray gebruikten om de man op afstand te houden, maar dat hij daar nauwelijks op reageerde.

Bovendien bleek de verdachte geenszins van plan het mes los te laten. "Een op de honderd mensen is ongevoelig voor pepperspray", licht een politiewoordvoerder dat toe. "Blijkbaar geldt dat ook voor hem."

Arrestatieteam
Twee uur nadat agenten hem in het vizier kregen, werd hij door een arrestatieteam overmeesterd. Volgens Hol is er lang op hem ingepraat, en was het daarom niet nodig een 'zwaarder geweldsmiddel' in te zetten. "Gebruik van wapenstok of vuurwapen was niet nodig", vult de woordvoerder aan.

De man is overgedragen aan zorgverleners. Omdat het om een verwarde man gaat, wil de politie niet kwijt waar dit zich heeft afgespeeld. "Omdat hij nog moet terugkeren in de maatschappij."