ANNA PAULOWNA - De 20-jarige Siem B. uit Oudesluis staat vandaag voor de rechtbank in Alkmaar. De man was betrokken bij het dodelijke ongeval in Anna Paulowna, vorig jaar september, waarbij drie jongeren om het leven kwamen.

Tijdens de voorbereidende zitting eind november vertelde de twintigjarige verdachte de rechters dat hij zich niets meer kan herinneren van wat er rondom en tijdens het dodelijk ongeval is gebeurd. B. bestuurde de auto die op de Sportlaan met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal botste.

De Oudesluizer wordt volgens zijn advocaat verdacht van rijden onder invloed en het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Bij het drama in de nacht van 31 augustus op 1 september kwamen de drie vrienden Colin van den Brink (16), Seph Lakeman (15) en Roy Boukes (16) om het leven. Een 17-jarig meisje raakte ernstig gewond.

Siem B. heeft de zitting van vandaag in beperkte vrijheid af kunnen wachten. Hij heeft een enkelband gekregen, omdat hij zich niet in Anna Paulowna en directe omgeving mag begeven.